Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dé ingrediënten voor een gezonde en stevig haardos

Camille
3 min read

Wil jij ook prachtige lokken haar? De volgende ingrediënten zetten je alvast goed op weg. Net zoals gezonde voeding goed is voor je organen en huid, is het dat ook voor je haar en nagels. Wie goed eet, straalt dat ook uit. Deze ingrediënten zullen vooral je lokken een optimale boost geven:

1. Donkere bladgroenten

Het eerste ingrediënt voor gezond en stevig haar, is een verzameling van verschillende gezonde voedingsmiddelen. Denk hierbij aan spinazie, boerenkool en andere donkere bladgroenten. Ze zijn een goede bron van vitamine A en C. Het is tevens een natuurlijke conditioner voor je haar.

2. Eieren

Eieren zijn een goede bron van eiwitten wat helpt om droog, zwak en broos haar te voorkomen. Kies voor biologische en omega-3 verrijkte eieren.

3. Noten

Noten bevatten heel wat vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Let wel op, eet er hiervan niet te veel. Een klein handje per dag is reeds voldoende. Noten bevatten o.a. vetzuren, wat helpt bij het verbeteren van de haarconditie. Daarnaast zit er heel wat zink in noten, wat de haaruitval zou minimaliseren.

4. Zink

Zink helpt o.a. ook de botten, het haar en de huid gezond te houden, daarnaast bevordert zink het geheugen en het immuunsysteem. Een zinktekort kan leiden tot dof haar en een onregelmatige huid. Bovendien speelt zink een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Het mineraal kan je terugvinden in vis, rijst en peulvruchten.

5. Selenium

Selenium zorgt van binnenuit ervoor dat je haar gezond en sterk wordt. Een seleniumtekort kan leiden tot dof en futloos haar. Selenium kan je o.a. terugvinden in noten, vis, schaal-en schelpdieren, lever en zonnebloemzaden.

6. IJzer

Als je wat hulp wilt bij het sneller laten groeien van je lokken, doe je het best een beroep op ijzer. Dat kan je terugvinden in vlees, een heleboel groenten en ook in vijgen.

7. Voedingssupplementen

Het is niet altijd even gemakkelijk om via je voeding voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. En de hoeveelheid gezonde vitaminen en mineralen die je binnen krijgt, is ook van invloed op de gezondheid van je nagels en je haar.

Omnivit Hair Care is een voedingssupplement dat de haarwortels van binnenuit voedt. Het bevat een innovatieve mix van natuurlijke ingrediënten zoals zink, selenium, vitamine B en druivenpitextract. Het product is verkrijgbaar in de apotheek en een doosje is goed voor een kuur van 2 maanden. Om je haar het hele jaar door krachtig en gezond te houden is het raadzaam om twee keer per jaar een kuur van twee maanden te volgen.

Wil je hierover meer lezen? Klik hier.

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…