Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is het nodig om magnesium supplementen te nemen?

Gezond.be
3 min read

Magnesium is een mineraal dat van nature in voedingsmiddelen voorkomt. Magnesium is het vierde meest voorkomende mineraal in het lichaam, na calcium, fosfor en kalium. Dit mineraal heeft veel belangrijke functies in het lichaam. Het is belangrijk voor het behoud van de gezondheid van de botten, het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. De gemiddelde volwassene heeft dagelijks ongeveer 400 milligram nodig, maar de meeste mensen voldoen niet aan deze minimumvereiste. Magnesiumtekort kan een scala aan symptomen veroorzaken, waaronder spierkrampen, hartkloppingen en slecht slapen. In dit geval moet je een magnesium supplement nemen om magnesiumtekort te voorkomen.

Wat is een magnesiumtekort?

De aanbevolen dagelijkse inname van magnesium is 300 mg voor vrouwen en 400 mg voor mannen. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, heb je meer magnesium nodig: 350 mg per dag tijdens de zwangerschap en 400 mg per dag tijdens het geven van borstvoeding. Je kunt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium uit voedsel halen door een dieet te volgen dat rijk is aan volle granen en andere vezelrijke voedingsmiddelen. Sommige mensen krijgen echter mogelijk niet genoeg magnesium uit het voedsel. Wanneer de magnesiuminname langdurig laag is, kun je last krijgen van een magnesiumtekort. Het kan een scala aan symptomen veroorzaken, waaronder spierkrampen, hartkloppingen en slecht slapen. Bovendien kunnen mensen die niet genoeg magnesium uit hun voeding halen hypomagnesiëmie ontwikkelen. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder een verhoogd risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Het is raadzaam om je arts te raadplegen voordat je magnesium supplementen inneemt. Ook in het voedingssupplement Fibromine zit magnesium.

De voordelen van het nemen van een magnesium supplement

Het nemen van een magnesium supplement is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je genoeg krijgt van dit belangrijke mineraal. Magnesium supplementen zijn verkrijgbaar in tabletvorm bij de meeste apotheken. Er zijn veel voordelen aan het nemen van magnesium supplementen. Het helpt de normale spier- en zenuwfunctie te behouden, houdt het hartritme stabiel, ondersteunt een gezond immuunsysteem en houdt botten sterk. Bovendien helpt het ook om de bloedsuikerspiegel al binnen een normaal bereik te houden en bevordert het een normale bloeddruk. Bovendien worden magnesium supplementen vaak aanbevolen door artsen als een natuurlijke behandeling voor migraine hoofdpijn of hoge bloeddruk. Deze supplementen kunnen ook helpen bij het voorkomen of verminderen van de ernst van astma-aanvallen, constipatie en krampen in de benen ’s nachts.

Moet je magnesium supplementen nemen?

Als je een magnesiumtekort hebt, moet je magnesium supplementen nemen. Dit supplement is veilig als het wordt ingenomen op basis van de aanbevolen dosering. Zorg er wel voor dat je niet te veel magnesium binnenkrijgt. Het nemen van te veel magnesium kan nierproblemen veroorzaken. Daarnaast kan het de opname van de medicatie verminderen. Je moet dus je arts raadplegen voordat je dit supplement gebruikt.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…