Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 meest gestelde vragen en antwoorden over Fibromine® van Fibropharma (review & ervaring)

Gezond.be
7 min read

Product: Fibromine (van Fibropharma)
Onze score: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
Onze review samengevat: Fibromine is een veilig, betrouwbaar en Europees goedgekeurd supplement dat bijdraagt tot gezonde spieren en gewrichten. De productie van dit supplement gebeurt in een FAVV gecertificeerd labo met meer dan 20 jaar ervaring en is ontwikkeld door een team van wetenschappers uit België.

1. Waarom is Fibromine® een vaak aanbevolen voedingssupplement dat bijdraagt tot gezonde spieren en gewrichten?

Er bestaan heel wat voedingssupplementen die een positief effect hebben op hinderlijke klachten zoals spierpijn, stramme gewrichten of een gebrek aan energie. Een kwalitatief voedingssupplement gebruikt enkel grondstoffen waarvan geweten is dat ze goed door het lichaam worden opgenomen. Dit garandeert dat de dosis die op het potje staat, effectief ook in uw bloedbaan terecht komt.

Bij klachten aan het bewegingsapparaat is het vooral de pijn die u beperkt in uw bewegingen. Als u, ondanks de pijn, toch actief wil blijven, raakt uw normale bewegingspatroon verstoort omdat u die pijnlijke zone probeert te ontlasten, wat bijkomende klachten kan geven. Pijn hakt ook heel vaak in op uw nachtrust waardoor u de volgende ochtend niet uitgerust bent.

Als u beslist om voor deze klachten voedingssupplementen toe te voegen aan uw normale voedingspatroon, bent u bijna genoodzaakt om een cocktail van verschillende preparaten in te nemen. Voor u het weet bent u heel wat geld kwijt aan een kast vol supplementen.

Het unieke aan Fibromine® is dat het is opgebouwd uit een zorgvuldig samengestelde combinatie van verschillende vitamines. Een potje Fibromine® bevat de nodige capsules voor een kuur van een maand zonder dat dit een flinke hap uit uw budget kost.

2. Zal Fibromine® 100% van mijn spierpijn en gewrichtsklachten oplossen?

Fibromine® behoort tot de klasse van de voedingssupplementen en zoals de naam van die klasse al doet vermoeden, kan Fibromine® een mooie aanvulling zijn bovenop een gezond en evenwichtig voedingspatroon. In Fibromine® zitten grondstoffen die de gewrichtsfunctie en de spierfunctie ondersteunen en vitamines die inwerken op de vermoeidheid en het energiepeil. Het doel van Fibromine® is om u deze stoffen aan te bieden als aanvulling op andere therapieën zoals bijvoorbeeld revalidatie, gezonde voeding en voldoende beweging.

Gelijk welk voedingssupplement zal nooit 100% van uw klachten oplossen, wel kan het u helpen om de scherpe randen van uw klachten af te vijlen en uw leven wat draaglijker te maken.

3. Welke stoffen, vitamines en mineralen zitten in Fibromine?

In één capsule zitten meer dan 10 verschillende vitamines, mineralen en plant extracten. Hierbij een overzicht van de meest bekende stoffen met de door de EFSA aanvaarde gezondheidsclaims uit de vitamines en mineralen van Fibromine®:

StofErkende eigenschap
Calcium• Ondersteunt een normale spierfunctie
• Draagt bij tot een normaal energiemetabolisme
Magnesium• Ondersteunt een normale spierfunctie
Vit B6 – B12• Draagt bij tot de vermindering van moeheid / vermindering van een afmattend gevoel
• Draagt bij tot een normale psychologische functie 
• Draagt bij tot een normaal energiemetabolisme
Vit. C• Speelt een rol in het normaliseren van uw immuunsysteem tijdens en na een intensieve inspanning
• Draagt bij tot een normaal energiemetabolisme
• Draagt bij tot een normale psychologische functie
Vit D• Ondersteunt de immuniteit en bevordert het normaliseren van de ontstekingsreactie
• Ondersteunt een normale spierfunctie

4. Wat is de opnamecapaciteit van het co-enzym Q10 (CAVAQ10®) dat in Fibromine® gebruikt wordt?

De effectiviteit van een grondstof wordt niet bepaald door de hoeveelheid die op het potje staat, maar door de hoeveelheid die door het lichaam wordt opgenomen (de opnamecapaciteit). De buitenste wand van onze lichaamscellen beschermt ons tegen bacteriën, virussen en andere (schadelijke) stoffen. Voedingsstoffen worden opgenomen in de darmen en komen in de bloedbaan terecht. Stoffen die niet in de bloedbaan werden opgenomen, worden via de nieren uitgescheiden in onze urine. Stoffen die niet door de darmen werden opgenomen, verdwijnen gewoon rechtstreeks in het toilet. Daarom is het van het grootste belang dat de ingrediënten die in Fibromine® zitten, een hoge opnamecapaciteit hebben.

Update: Soms lezen we reviews over supplementen waarbij men zegt dat een bepaald product te laag gedoseerd is, maar helaas houden zo’n reviews geen rekening met de opnamecapaciteit. De opnamecapaciteit van het co-enzymQ10 (CAVAQ10®) dat in Fibromine® gebruikt wordt, is bijvoorbeeld tot 18 maal hoger dan het co-enzym Q10 dat meestal gebruikt wordt in andere supplementen. Aangezien sommige reviews hier (met de beste bedoelingen, maar eerder uit onwetendheid) geen rekening mee houden, krijgt je soms een verkeerd beeld over een product, ondanks de opnamecapaciteit wel heel hoog is zoals bijvoorbeeld de unieke vorm van Q10(CAVAQ10®) in Fibromine®.

Meer informatie over deze unieke vorm van Q10(CAVAQ10®):
https://www.wacker.com/h/en-us/cyclodextrins-complexes/complexes/cavaq10-coq10-complex/p/000000130

5. Is Fibromine® van Fibropharma betrouwbaar en waar wordt het gemaakt?

Fibromine werd ontwikkeld door Belgische wetenschappers die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling en productie van voedingssupplementen en fytotherapie. Omdat Belgische labo’s gekend zijn om producten af te leveren met een hoge en constante kwaliteit, heeft Fibropharma gekozen om de productie binnen België te houden zodat ze de hoogste kwaliteit kunnen garanderen.

Het labo is een Belgisch farmaceutisch bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in de vervaardiging van voedingssupplementen. Hun drie productievestigingen zijn uitgerust met een gespecialiseerd machinepark dat door het FAVV gecertificeerd is voor de productie van voedingssupplementen voor mens en dier.

Dankzij hun strenge kwaliteitsnormen kunnen ze garanderen u met Fibromine® een kwalitatief product in huis haalt.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…