Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

2 op 3 Belgen drinken te weinig water: SPA lanceert placebopil

Lisa Piotti
3 min read

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water. Het is dus niet onlogisch dat water drinken erg belangrijk is om ons lichaam in evenwicht te houden. We weten het eigenlijk allemaal, maar toch blijkt voldoende water drinken voor een op tien Belgen geen onderdeel van een gezonde levensstijl te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van SPA, het natuurlijk mineraalwater.

Gezond leven wordt in de eerste plaats geassocieerd met gezond eten en voldoende bewegen. Heel erg belangrijk natuurlijk, maar vaak vergeten we dat voldoende water drinken even belangrijk is. Uit een onderzoek van SPA blijkt dat een op vijf Belgen minder dan een glas water per dag drinken. Dat is alarmerend weinig. We zouden dagelijks zo’n anderhalve liter tot twee liter water moeten drinken om onze hydratatie op peil te houden. Dat zijn ongeveer acht glazen. Slechts een op drie Belgen slaagt erin dat doel te behalen.

Een simpel hulpmiddel

Daarom komt SPA nu met een sensibiliseringsactie: Placeb’eau. Vertrekkend van de vaststelling dat de Belgen tot de grootste geneesmiddelenverbruikers behoren, lanceert SPA een placebopil. De pil moet je eraan herinneren elke dag acht glazen water te drinken. In de Placeb’eau pil zit helemaal niets, dus hij heeft geen rechtstreeks effect op je gezondheid. Maar hij doet je wel meer water drinken, en dat heeft natuurlijk wél een positief effect op je gezondheid.

‘Met deze campagne, om de Belgen ervan te overtuigen om meer water te drinken in het kader van een evenwichtige levensstijl, surfen we voluit op de goede voornemens bij de start van het nieuwe jaar. Placeb’eau zet aan om zich beter en meer te hydrateren. Net zoals bijvoorbeeld de apps op de smartphone of een sporthorloge dat doen door mensen aan te zetten tot regelmatige beweging. En dit dankzij een placebopil, die enkel tot doel heeft het vochtgehalte in het lichaam te verhogen door de gebruiker eraan te herinneren regelmatig een glas water te drinken,’ zegt Bart Peeters, General Manager Benelux et Frankrijk van Spadel.

Alleen maar positieve bijwerkingen

Meer water drinken heeft alleen maar positieve bijwerkingen. Het bevordert de spijsvertering, de leverfunctie, de regeling van je lichaamstemperatuur en het zorgt voor het behoud van normale fysieke en cognitieve functies. Al deze gezondheidsvoordelen worden toegelicht in de Placeb’eau bijsluiter. In tegenstelling tot de bijwerkingen van geneesmiddelen, zijn die van de Placeb’eau pil allemaal positief. Alleen maar voordelen dus!

Drink jij genoeg water? Placeb’eau is vanaf januari gratis te verkrijgen in apotheken, bij artsen en via de website SPA.be.

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…