Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW De Evolve 3-in-1 Bouncer van Ergobaby

Gezond.be
4 min read

Een kind krijgen, het doet wat met een mens. Met je bekkenbodem en logistieke planning, dat weet iedereen. Maar vooral met je me-time. Het is een overwinning als ik mijn tanden gepoetst krijg. Douchen, haren kammen of – stel je voor – mascara? Pure luxe. Enter: de Evolve 3-in-1 Bouncer van Ergobaby. Oftewel: de reden dat ik er eindelijk weer een beetje fris bijloop.

Het zit zo: hoewel ik gezegend ben met een ongelooflijk blije baby, moet ik voortdurend met haar bezig zijn. Slapen? Thanks, but no thanks. Het kind is de verpersoonlijking van FOMO. Overal wil ze bij zijn, alles wil ze zien en ervaren. Heel schattig, maar ook best vervelend want lang niet alles lukt met een baby op de arm. Het schommelstoeltje dat we voor haar in huis haalden, vindt ze maar niets, de speelmat is leuk voor twee minuutjes maar ook niet meer dan dat. Het baby-opzetstuk op onze Tripp Trapp is een succes, maar enkel als we in de buurt zijn. En zó ten einde raad dat ik een hele kinderstoel twee verdiepen omhoog sleur, ben ik ook weer niet. Maar toen ik het aanbod kreeg om de 3-in-1 Bouncer van Ergobaby te testen, was ik wél meteen geïntrigeerd. Een compacte stoel die je makkelijk kan verplaatsen, waarin ze semi-recht kan zitten zodat ze alles ziet en waarin ze zichzelf kan entertainen (het stoeltje schommelt door haar natuurlijke bewegingen)? Yes, please!

Makkelijk en compact

Ik haal meteen opgelucht adem wanneer ik de stoel ontvang. Dankzij de newborn insert kan ik ‘m namelijk meteen gebruiken. Vaak zijn verse baby’tjes te klein om in zulke relax-stoeltjes te zitten, maar het inlegstuk is precies goed: dankzij de ergonomische insert zit ze comfortabel en hoef ik me geen zorgen te maken dat haar hoofdje of heupjes niet de juiste ondersteuning krijgen. Verder is de stoel ontzettend eenvoudig in gebruik: geen ingewikkelde handleiding of verschillende montagestappen. Je klikt ‘m open of toe, en met de handige voetpedaal stel je in een oogwenk de hoogte in. Uitgespeeld, op reis of- zoals in mijn geval – het stoeltje nodig in een andere kamer? Dan kan je de bouncer plat opvouwen en meenemen. Goed om weten: de bekleding haal je er makkelijk af en mag mee in de was. Helemaal leuk is dat je het stoeltje na een halfjaar niet naar zolder moet verhuizen (in tegenstelling tot het merendeel van de rest van de baby-uitzet). Het evolueert gewoon mee met je kindje: van een ligstoeltje voor je newborn tot een wipstoeltje voor baby’s of een leuke zitstoel voor je peuter. Kies dus liefst een leuke kleur, want de kans is groot dat je er enkele jaren op zit te kijken.

Overal bij(zijn)

Maar het belangrijkste: wat vindt mijn FOMO-prinses ervan? Daar kan ik kort over zijn. Dankzij het compacte stoeltje is haar leefwereld vergroot van de woonkamer naar iedere ruimte in ons huis en dat vindt ze heerlijk. Ze kijkt nieuwsgierig toe wanneer ik de was opvouw in de berging, ontdekt voor de eerste keer de zolder wanneer het tijd is om de kerstboom op te ruimen en volgt geboeid mijn beautyritueel in de badkamer. En als het lang begint te duren, dan vermaakt ze zichzelf een beetje met de natuurlijke schommelbeweging. Een schot in de roos, en deze gaat gegarandeerd mee tijdens iedere toekomstige trip. Al is het maar dat ik ook op verplaatsing er weer deftig bij kan lopen.

Evolve 3-in-1 Bouncer (€199) Ergobaby, ergobaby.be

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…