Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Baby, it’s cold outside: onze 5 favoriete stoofpotjes om jezelf snel weer op te warmen

Nona Heremans
4 min read

Dat het buiten ondertussen best koud is geworden, is je vast niet ontgaan. Om helemaal terug op te warmen lijsten wij onze vijf favoriete stoofpotjes voor je op. Of je nu houdt van een traditionele stoofpot, een vegetarische versie, lekker pikant of eentje met vis, hier vind je voor ieder wat wils!

1. Kalfsschenkel met bloedsinaasappel en kikkererwten

Kalfsvlees is niet alleen één van de paradepaardjes van ons gastronomisch erfgoed, maar smaakt ook gewoon heerlijk in de herfst. Om kalfsvlees in de kijker te zetten, ontwikkelde het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of VLAM samen met chef Jelle van The Messy Chef enkele heerlijke recepten. Of wat dacht je van deze kalfsschenkel met bloedsinaasappel en kikkererwten?

2. Vegetarisch stoofpotje

Met de winter in zicht kunnen maaltijden met veel groentjes nooit kwaad. Groenten zoals erwtjes en sperzieboontjes zitten echt boordevol vitamine en helpen je cholesterolgehalte onder controle houden, ook wortels doen het goed en versterken je ogen zoals het cliché het voorschrijft. En ook zonder vlees smaakt dit stoofpotje heerlijk!

3. Shakshuka met feta en koriander

Nog zo’n vegetarische topper is shakshuka. Het is een eenpansgerecht met eieren dat oorspronkelijk uit Tunesië komt en sinds enkele jaren furore maakt. Deze versie met feta en koriander is heerlijk als ontbijt of lunch!

4. Pittige Indiase groentecurry

Houd je van oosters en pikant eten? Dan moet je deze pittige Indiase groentecurry zeker eens proberen. De curry is pittig en heeft veel smaak, maar is door de grote hoeveelheid groenten in het gerecht ook gezond.

5. Vis met kruiden en kokosmelk

Ooit al eens stoofpotje met vis geprobeerd? Dit bijzondere recept met witte visfilet, kruiden en kokosmelk maakt variëren voortaan echt een makkie! Het is voedzaam én in een handomdraai op tafel te toveren. Witte (magere) vis past ideaal in een gezond voedingspatroon en levert per portie ook veel eiwitten. Er zitten weinig verzadigde vet en calorieën in magere vis, waardoor het een makkelijk en licht te verteren maaltijd is.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…