Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Recept: vis met kruiden en kokosmelk

Vis
Camille
3 min read

Er wordt vaak geroepen dat men meer moet variëren met vis omdat het een uitstekende bron is van gezonde vetzuren en vitaminen. Dit bijzondere recept voor witte visfilet met kruiden en kokosmelk maakt variëren voortaan echt een makkie!

Het is lekker voedzaam én in een handomdraai op tafel te zetten. Witte (magere) vis past ideaal in een afslankend en gezond voedingspatroon en levert per portie ook veel eiwitten. Er zit weinig verzadigd vet en calorieën in magere vis, waardoor het een makkelijk en licht te verteren maaltijd is. Varieer naar hartenlust met de veelzijdige bereiding door te stomen, (oven)bakken, pocheren of grillen.

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Ovenschaal
  • Snijplank

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram witte visfilet (Kabeljauw of Tilapia)
  • 4 el Becel Original vloeibaar
  • 250 ml kokosmelk
  • 5 tomaten (middelgroot)
  • 1 el zeezout (of Himalayazout) (grof)
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 citroen
  • 2 tl verse dille
  • 2 tl verse koriander
  • 2 tl verse peterselie
  • 2 tl verse basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  2. Spoel de visfilet af onder koud water en wrijf het in met 1 eetlepel grof zeezout, 1 theelepel zwarte peper en het sap van een halve citroen.
  3. Laat de vis 5-10 minuten afgedekt staan zodat het zout even kan intrekken, dit zorgt voor een betere textuur van de vis en versterkt tevens de smaken van de kruiden in het gerecht.
  4. Meng in een grote kom 250 ml kokosmelk met het geperste sap van de andere citroenhelft. Voeg hieraan toe grof gesneden basilicum, peterselie, koriander en dille kruiden. Roer alles goed door elkaar tot het een egale, romige kruidensaus vormt.
  5. Was en snijd de tomaten in gelijke partjes en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel de tomaten met 4 eetlepels Becel Original vloeibaar zodat ze een mooi randje krijgen in de oven zonder dat ze teveel uitdrogen.
  6. Snijd de visfilet in gelijke blokjes van ongeveer 5 centimeter dik en leg ze verspreid in de ovenschaal.
  7. Giet vervolgens de romige kokosmelkkruidensaus in de ovenschaal over de vis en tomaten.
  8. Plaats de schaal gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven zodat de vis goed kan garen.

Serveer warm naast een frisse salade.

Smakelijk!

Klik hier voor meer recepten. >>

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…