Pittige Indiase groentecurry

pittige-indiase-groentecurry.jpg

Houd je van pittig eten? Dan moet je deze pittige Indiase groentecurry zeker eens proberen. De curry is lekker pittig en heeft veel smaak, maar is door de grote hoeveelheid groenten in het gerecht ook zeker gezond.

De ingrediënten

Om de pittige Indiase groentecurry voor twee personen te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram verse broccoli
  • 265 gram kikkererwten.
  • 200 gram sperziebonen.
  • 390 gram tomatenblokjes.
  • 1 teentje knoflook.
  • 1 eetlepel Becel Light vloeibaar (margarine)
  • 100 milliliter kokosmelk.
  • 1 theelepel gember, geraspt.
  • 40 gram Indiase kruidenpasta voor curry.

De bereidingswijze

Stap 1: hak de knoflook fijn. Dit kun je doen door de knoflook gewoon te snijden, maar je kunt ook een knoflookrasp gebruiken. Heb je de gember nog niet geraspt, dan doe je dit nu.

Stap 2: doe de margarine in een wok en zet de wok op het vuur. Doe de knoflook en de gember samen met de kruidenpasta in de wok en voeg vervolgens de (gekookte) broccoli, de sperziebonen en de kikkererwten toe. Wok het geheel een paar minuten en zorg ervoor dat de kruidenpasta hierbij goed over de verschillende ingrediënten verdeeld wordt.

Stap 3: voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en breng het geheel opnieuw aan de kook in de wok.

Stap 4: zet het vuur lager en laat het mengsel nog 7 tot 8 minuten pruttelen op het vuur. Wil je dat de groenten wat zachter worden, dan laat je het mengsel nog iets langer op het vuur staan.

Stap 5: verdeel de groentecurry over de borden en je bent klaar. Eet smakelijk!

Tip: je kunt de groentecurry met rijst en kip serveren.