Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je bikinilijn scheren zonder bultjes? Zo doe je dat

Milan
3 min read

Wanneer je zomers met je bikini over het strand loopt is het natuurlijk wel fijn als je lichaam er fris en geschoren uitziet. Maar liefst 82% van alle vrouwen ontharen hun bikinilijn. Dit is echter lastiger dan je denkt, het is vrijwel onmogelijk om je bikinilijn te scheren zonder ten minste een paar van die ellendige rode bultjes te krijgen.

Er zijn maar weinig vrouwen die écht goed hun bikinilijn kunnen ontharen. Daarom hieronder 9 tips om je bikinilijn te scheren zonder bultjes!

Maak gebruik van een schoon en scherp mesje

Gebruik altijd een scherp en bovenal schoon scheermesje, wanneer je je bikinilijn scheert. Zorg ook dat je geen wegwerpmesjes gebruikt, deze zijn niet geschikt om jouw zachte lichaam mee te scheren. Gebruik scheermesjes die meerdere mesjes achter elkaar hebben met een strook rubber.

Eerst bijknippen

Heb je het daarbeneden al een tijdje niet meer geschoren? Knip je schaamhaar dan eerst bij met een schaar. Zo kun je beter zien wat de richting van de haargroei is en voorkom je onzorgvuldig werk. Knip het tot ongeveer 1 cm lang voordat je met een scheermesje te werk gaat.

Neem voor het scheren een warme douche of bad

Na een warme douche of bad staan je poriën meer open en zijn bovendien de haartjes weker. Dit maakt het makkelijker om te scheren en zorgt voor een gladder eindresultaat. Wanneer je koud doucht voor je scheerbeurt, zorgt je er juist voor dat de poriën sluiten, wat er weer voor zorgt dat je lelijke wondjes krijgt.

Gebruik scheergel

Smeer je bikinilijn vooraf in met een goede scheergel. Deze zorgt ervoor dat het mesje de haren soepel kan verwijderen. Je kunt het best een ongeparfumeerde scheergel gebruiken, zo weet je zeker dat je geen irritaties krijgt.

Scheer met de haargroei mee

Scheer altijd met de haargroei mee, dit is meestal naar beneden. Houd de huid zo strak mogelijk om eventuele wondjes te voorkomen.

Spoel je scheermesje tussendoor uit

Zorg dat je regelmatig de haartjes uit je scheermesje spoelt. Doe dit met lauw water. Wanneer je dit niet doet schuren de haren in het mesje langs je huid en krijg je rode bultjes op je huid.

Doe het in twee keer

Spoel na de eerste scheerbeurt je lichaam schoon met lauw water en herhaal het proces opnieuw. Zo weet je zeker dat je geen plekken overslaat.

Gebruik baby crème

Smeer na het scheren je lichaam in met baby crème. Deze is ongeparfumeerd en kan irritaties na het scheren helpen voorkomen. Andere middeltjes die dezelfde werking hebben zijn: Talkpoeder, zinkzalf. Je moet er voor jezelf achter komen wat je het fijnst vindt.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…