Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je bikinilijn waxen in eenvoudige stappen

Bram
4 min read

Door je bikinilijn te waxen, zorg je ervoor dat de huid van de bikinilijn er glad uit ziet, geen stoppels bevat en ook geen ingegroeide haren heeft. Je kunt je bikinilijn laten waxen in een schoonheidssalon, of je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen. Wil je kosten besparen door je bikinilijn zelf te waxen? Loop dan het stappenplan in dit artikel goed door, want in deze stappen lees je precies wat je moet doen bij het waxen van je bikinilijn. Het is belangrijk om deze stappen goed op te volgen, omdat het waxen van de bikinilijn anders verkeerd kan gaan en dus niet het juiste effect kan hebben. Lees de stappen in dit artikel daarom goed door en zorg ervoor dat je alle stappen naloopt bij het waxen van de bikinilijn.

Stap 1: koop het juiste materiaal

Als je jouw bikinilijn op de juiste manier wil harsen en hetzelfde effect wil creëren als in een professionele schoonheidssalon, is het belangrijk om het juiste materiaal aan te schaffen. Dit kan wat duurder zijn, maar is uiteindelijk wel de beste optie. Koop daarom een professioneel verwarmingselement en gebruik alleen filmhars en warme hars

Stap 2: de voorbereiding

Voor je start met waxen, dien je enkele stappen te volgen om je goed voor te bereiden. Dit betreft de volgende stappen:

  • Hars je bikinilijn alleen als het haar minimaal 0,5 cm lang is en niet langer is dan 1,5 cm. 
  • Zorg ervoor dat de hars een temperatuur van 65 graden heeft. De temperatuur meet je met het verwarmingselemenent dat je hebt gekocht.
  • Bepaal je bikinilijn, zodat je weet wat je moet harsen en wat niet.
  • Leg jezelf in een ontspannen half liggende hoogte, zodat je onderuit ligt met de benen op de bank en met beide knieën gebogen.
  • Reinig de huid met een pre-wax cleanser. 

Stap 3: bepaal de haargroeirichting

Bekijk de wortel van het haar en kijk welke richting het haar op groeit. Hier dien je namelijk rekening mee te houden bij het waxen van de bikinilijn voor het beste resultaat.

Stap 4: start met het aanbrengen van de hars

Het aanbrengen van de hars wordt gedan met een houten spatel. Je neemt bij het verspreiden van de hars ook een onbehaars stukje huid mee van ongeveer 0,5 cm. 

Stap 5: laat de hars uitharden

De hars is pas klaar met uitharden als het niet meer plakt als je het aanraakt. Wacht dus rustig af tot dit het geval is en ga dan pas naar de volgende stap. 

Stap 6: verwijder de hars

Het verwijderen van de hars is het lastige onderdeel van het stappenplan voor het waxen van de bikinilijn. Niet alleen omdat dit volgens een bepaalde techniek gedaan moet worden voor het beste resultaat, maar ook omdat het vrij pijnlijk is. Je start met het verwijderen van hars door het stukje hars op het onbehaarde stuk huid op te tillen. Dit stukje hars van 0,5 cm pak je stevig vast. Vervolgens trek je de hars in één snelle en vloeiende beweging tegen de haargroeirichting van de huid. 

Stap 7: herhaal de stappen voor de rest van de bikinilijn

Als je alle stappen hebt gevolgd, heb je slechts een deel van de bikinilijn gewaxt. Daarom herhaal je alle stappen nog een keer tot je alle huid van de bikinilijn hebt gewaxt. 

Stap 8: verwijderen van de harsrestanten

Tot slot verwijder je de harsrestanten op de huid met een waxremover. Eventuele gemiste haren kun je verwijderen met een pincet. Omdat dit vaak maar weinig haren zijn, is dit zo gebeurd.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…