Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Als je dit eet zal je haar sneller groeien

Bram
3 min read

Je bent wat je eet en dat geldt ook voor je haar. Van sommige voedingsmiddelen gaat je haar sneller groeien en wordt het gezonder. Wil jij ook lange gezonde lokken? Lees dan zeker verder!

1.Bruine rijst

Als je bruine rijst eet zal je haar elastisch en sterker worden. De vitamine B in rijst stimuleert de celvernieuwing in je haarfollikels. Het resultaat: volle glanzende lokken!

2.Pompoenpitten

De pompoenpitjes die je op brood terugvindt zorgen ervoor dat je haar sneller groeit en minder snel afbreekt. Er zit een grote portie zink, vitamine A en vitamine B in pompoenpitjes. Hierdoor wordt je haar ook sterker en glanzender.

3.Chia zaad

Chia zaad kan je kopen in de natuurwinkel. Het is supergezond en dat heeft alles te maken met zijn hoge percentage omega-3vetzuren, antioxidanten, proteïnen, mineralen en vezels. Chia zaad zorgt ervoor dat je sterke nagels krijgt en het doet je haar sneller groeien. Je kan het eten in brood of strooien over yoghurt.

4.Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is niet alleen lekker, het is ook goed voor je haar. De vitamine D in yoghurt voedt je haarfollikels en de vitamine B5 stimuleert de haargroei.

5.Spinazie

Spinazie zit boordevol ijzer en foliumzuur, en die combinatie is extra goed voor je haar.

6.Linzen

Linzen zijn een ideale bron van zink en dat heb je nodig voor gezond haar. Meer zelfs, vrouwen die een tekort hebben aan zink zullen last krijgen van haarverlies.

7.Spruitjes

We zijn niet allemaal verzot op spruitjes maar hier is toch een reden om ze te eten. Spruitjes zitten boordenvol vitamine C en dat is echt heel belangrijk voor mooi glanzend haar.

8.Mosselen

De grote hoeveelheid zink in mosselen helpen je haar te herstellen en sneller te groeien. Als je haar traag groeit heb je misschien nood een extra zink. Laat die mosseltjes maar komen!

9.Een eitje

Eieren versterken je haren, verbeteren de elasticiteit, voeden je haarzakjes en maken je haar sterker. Hoe dat kan? De proteïnen, zink, zwavel en choline in eieren zijn supergezond voor je haar.

10.Vijgen

IJzer stimuleert de haargroei en vijgen zitten er vol van. Nog een andere lekkere tip: appelstroop zit ook boordevol ijzer!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…