Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je eerste windje, een mijlpaal in je relatie

Bram
2 min read

Het is een historisch moment in je relatie, je durft voor de eerste keer in elkaars bijzijn eentje laten vliegen. Gemiddeld duurt het twee maanden voor we onze gêne overwinnen. Eén ding is zeker, je hebt een mijlpaal bereikt in je relatie.

De illusie van rozengeur en maneschijn

Je herkent het wel, samen naar een film kijken en je voelt een buikkramp opkomen. In het begin van je relatie zou je alles doen om de illusie van je windloos bestaan hoog te houden. Maar hoe lang houden we deze illusie vol?

De meeste koppels wachten 2 tot 6 maanden

Het duurt gemiddeld 2 tot 6 maanden voor we in het bijzijn van onze partner een windje durven laten. Je voelt je op je gemak bij elkaar en dat is belangrijk. Je accepteert alle aantrekkelijke én onaantrekkelijke kantjes van elkaar. Daarom wordt het ook een mijlpaal in je relatie genoemd. Sommige koppels hebben meer tijd nodig voor ze zich helemaal op hun gemak voelen. 25% van de koppels wacht liever 6 tot 12 maanden voor ze zich helemaal comfortabel voelen.

We wachten tot de ander het eerst doet

Gemiddeld laat een normaal mens 15 windjes per dag. Dat wij normale mensen zijn houden we in het begin graag nog even verborgen. Toch is dit taboe voorbestemd om te sneuvelen. Vooral ’s nachts hebben we weinig controle over ons eigen lichaam. Op het moment dat we bij elkaar blijven slapen wordt het onmogelijk om jezelf te blijven inhouden.

Het is gezond voor jou én voor je relatie

Sommige koppels laten nooit winden in elkaars bijzijn. Nochtans is het goed voor je relatie als je het wél doet. Je hoeft niet heel de tijd in een rolletje vast te zitten en je kan jezelf zijn. Als je elkaar accepteert zoals je bent dan ben je pas echt gelukkig.

Geen enkele man is buikpijn waard!

Vrouwen wachten gemiddeld langer voor het magische windjesmoment aanbreekt. Wij laten nu eenmaal geen windjes, toch? Laat dit taboe varen, geen enkele man is buikpijn waard!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…