Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je gevoelige huid in balans doe je zo!

Camille
3 min read

Een gezonde huid zorgt ervoor dat je er stralend uitziet. Dit lijkt misschien vrij gemakkelijker, maar het is lastiger dan het lijkt. Wil jij je huid optimaal gezond houden, zodat je er altijd stralend uit ziet? Lees dan onze 5 ultieme tips!

Tip 1: milde producten

Niet alleen als je een onzuivere huid hebt, maar ook als je een vrij gezonde huid hebt is het belangrijk om je huid goed schoon te houden. Reinig je gezicht iedere ochtend en iedere avond voor je naar bed gaat. Gebruik hier overigens geen agressieve reinigingsproducten voor, maar gebruik enkel milde reinigingsproducten die je met een watje op je gezicht aanbrengt. Spoel vervolgens af met lauw water en dep je gezicht voorzichtig droog. Oogmake-up kun je het beste verwijderen met een milde gezichtsolie. Gebruik geen gezichtsscrubs.

Tip 2: eet de juiste voeding

Je bent wat je eet. Gezonde voeding heeft niet alleen een positieve invloed op je lichaam, maar ook op de toestand van je huid. Kies voor gezonde en biologische producten zoals plantaardige oliën en vetten (bv. olijfolie, avocado en kokosolie), eiwitten (bv. bio vlees, vis), vitamines en mineralen (ijzer, zink, calcium, fosfor en magnesium).

Voedingsmiddelen met verzadigde vetten en transvetten kan je hierbij beter vermijden. Ook frisdranken kun je beter laten staan, want hier zitten veel suikers in die slecht zijn voor de huid.

Tip 3: gebruik natuurlijke verzorgingsproducten

Natuurlijke verzorgingsproducten zijn veel milder voor de huid dan verzorgingsproducten met toegevoegde chemische en/of synthetische ingrediënten. Daar komt nog bij dat natuurlijke verzorgingsproducten niet alleen milder zijn voor de huid, maar ook voor het milieu en het dierenwelzijn.

Tip 4: wees voorzichtig met make-up 

Ook make-up kan stoffen bevatten die je huid irriteren waardoor ze gevoeliger gaat reageren. Wees hier dus extra zuinig mee. Gebruik je toch make-up, kies dan zoveel mogelijk voor natuurlijke producten.

Tip 5: vermijd extreme weersomstandigheden 

Blootstelling aan overmatig zonlicht en warmte, felle wind, en zeer koude temperaturen vragen extra inspanningen van de huid, waardoor ze uit balans kan raken. Kan je dit niet vermijden, zorg dan voor voldoende bescherming in de vorm van een zonnecrème of Coldcream.

Meer weten over een gevoelige huid? Klik hier.

www.weleda.be

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…