Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kan te veel seks schadelijk zijn voor je gezondheid?

Anja
3 min read

In het verleden is er een heleboel te doen geweest over de frequentie waarmee een mens seks zou mogen hebben. Er deden dan ook de meest waanzinnige verhalen de ronde over de gevolgen van het hebben van te veel seks. Deze verhalen waren echter nergens op gestoeld en in de meeste gevallen betrof het dan ook gewoon bangmakerij of een onzin verhaal. Toch zijn er bepaalde gevallen denkbaar waarin te veel seks, of beter gezegd te veel willen presteren in bed, voor gevaarlijke situaties en ernstige schade kan zorgen.

Te veel seks voor vrouwen

Op het moment dat je een vrouw bent dan is te veel seks totaal ongevaarlijk, mits je er natuurlijk voor zorgt dat je altijd veilig vrijt. Alleen dan weet je immers zeker dat je geen seksueel overdraagbare aandoening oploopt of ongewenst zwanger raakt. Verder is het essentieel dat je geen ruwe vrijpartijen hebt. Ruwe seks kan er namelijk kleine wondjes in je vagina tot gevolg hebben. Na verloop van tijd kunnen deze interne wondjes echter gaan infecteren met alle vervelende gevaren van dien. Inwendige verwondingen tijdens het hebben van seks kun je echter gemakkelijk voorkomen door een goed glijmiddel te gebruiken. 

Voor een vrouw kan dan ook worden gesteld dat zij, met een gerust hart en het nodige gezonde verstand, zo veel en zo vaak kan vrijen als ze zelf prettig vindt. Iedere frequentie is dan ook toegestaan, al dien je er uiteraard wel over te waken dat je niet verslaafd raakt aan seks. 

Te veel seks voor mannen

Indien je echter een man bent, kan het hebben van te veel seks in bepaalde gevallen wel gevaar opleveren. De zwellichaampjes in de penis van een man zijn immers behoorlijk kwetsbaar. In extreme gevallen kan het zelfs gebeuren dat een penis breekt tijdens het vrijen. Te ruwe vrijpartijen zijn dan ook zeker niet aan te raden voor een man. Wanneer je altijd op een rustige manier seks hebt, zal er echter geen vuiltje aan de lucht zijn en kun je eventuele schade aan je geslachtsdelen voorkomen.

Verder dien je je ver te houden van middelen zoals Viagra en andere middelen die je erectie of seksleven zouden kunnen verbeteren. Deze producten maken het dan wel mogelijk om de ene erectie na de andere te krijgen en op die manier als een malle 'presteren', maar de prijs die je er als man uiteindelijk voor moet betalen is doorgaans enorm hoog. De penis kan als gevolg van een te hoge belasting immers forse schade oplopen waardoor je verdere seksleven zelfs behoorlijk in de war geschopt kan worden.

Gevaarlijke langdurige erectie

Gelukkig hoef je seks niet te beschouwen als een topsport. Je hoeft dan ook zeker niet uit te gaan van het leveren van topprestaties in bed. Van nature heeft een penis bijvoorbeeld behoefte aan een poosje rust na een vrijpartij. Op die manier zal er namelijk opnieuw zuurstof uit het verse bloed op worden genomen. Dit bloed kan echter pas weer goed in de penis stromen als de erectie is verdwenen. Op het ogenblik dat een erectie te lang aan blijft houden, zal dit dan ook zeker een reëel gevaar met zich meebrengen. Je kunt dan in de penis te maken krijgen met een enorm gebrek aan zuurstof met schade aan de weefsels als gevolg. Om die reden dient een erectie die niet vanzelf weer overgaat (de medische benaming hiervoor is priapisme) te worden gezien en behandeld als een medisch spoedgeval.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…