Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Laat de grillmeester in jezelf los: onze 5 favoriete gerechten voor op de barbecue

Sien Vanneste
3 min read

Met de zomer in het land is het tijd om onze geliefde barbecue vanonder het stof te halen. Hij mag weer een hele zomer grillen, roken én – natuurlijk – buren jaloers maken. Nog niet helemaal zeker wat deze keer jouw signature dish wordt? Doe hieronder inspiratie op met onze vijf favoriete gerechten voor op de barbecue.

1. Gerookte zalmfilet met venkel-sinaasappelsalade

Wie heeft er ooit beslist dat je enkel vlees op de barbecue kunt gooien? Juist, niemand. Probeer daarom eens zalm te grillen. Door hem te barbecueën krijg je een aangename rooksmaak. Perfect te combineren met een frisse venkel-sinaasappelsalade.

2. Pakje van ananas en zalm

Ook lekker op de barbecue is dit pakje met zalm en ananas. Op een ananasschil leg je de zalmfilet, die je dan weer bedekt met een limoenschijfje en een andere ananasschil. Heerlijk met een slaatje of krieltjes.

3. Drie frisse salades

Een barbecue is pas geslaagd als er ook enkele lekkere slaatjes op tafel staan. Deze drie varianten zijn niet enkel lekker, maar ook nog eens fris – niet onbelangrijk deze week – én gezond. Avocadosalade met tomaat en sinaasappel, paprikasalade met feta of kipsalade met mango en cashewnoten. Welke is jouw favoriet?

4. Groene asperges op de BBQ

Ben je vegetarisch? Dan moet je deze groene asperges eens proberen. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en ook nog eens overheerlijk.

5. Desserten op de BBQ

Ook voor een dessert heb je niet meer nodig dan je barbecue. Wat dacht je van aardbeimarshmallows of een gebakken banaan? De perfecte afsluiter!

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…