Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Liefde op het werk, is het mogelijk?

Anja
2 min read

Liefde kondigt zich niet aan. Het kan dus op onverwachte momenten je totaal overrompelen. Dat is best jammer, want soms is de plaats minder geschikt. Op school, bijvoorbeeld. Als je iemand dagelijks ziet, wil je elkaar toch affectie tonen. Op het werk, als collega’s, is het af en toe best aanpoten. Is het wel mogelijk, liefde als collega’s?

Openheid of strikt geheim?

Stem met elkaar een ‘strategie’ af. Om de liefde alle ruimte te geven om zich te ontwikkelen en te vergroten, mogen er geen knelpunten zijn. Als je je liefde geheim moet houden, is dat een behoorlijk knelpunt. Elkaar ontlopen en acteren dat jullie elkaar niet kunnen uitstaan, houd het maar eens vol. Een recent onderzoek toonde aan dat geliefden op het werk het veelal geheim houden, omdat ze bang zijn voor taboes. Bedenk je dat het geen taboe is, als jullie van elkaar houden. Je moet de mening van de meerderheid immers niet verwarren met de waarheid!

Zorg dat er qua werkuitvoering niets verandert

Openheid is goed! Onthoud wel; je bent op je werk. Daar moet gewerkt worden. Doe je werk zoals je dat altijd doet, zonder dat er iets verandert. Het kan zijn dat je aan het begin het nog wat onwennig vindt om voor jullie liefde uit te komen. Misschien ben je wel bang voor de gedachtes van collega’s. Als je je werk juist en in een aangenaam tempo blijft doen, vergeten je collega’s waarschijnlijk dat er een relatie speelt. Professionaliteit is het kernbegrip, wil liefde op de werkvloer een succes worden.

Beperk jullie zichtbare liefde

Wij pleiten voor openheid. Het is een opluchting en zal veel doen ophelderen bij collega’s. Openheid betekent echter niet dat jullie als koppel ongegeneerd mogen zoenen op het werk. Het staat niet erg professioneel en bovendien leidt het je collega’s behoorlijk af.

 

Kies dus voor openheid, dan werkt het zeker. Je bent met volwassen collega’s en jullie horen je ook zo te gedragen. Als de werkdruk er niet onder komt te lijden, heeft niemand wat te klagen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…