Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lifeskill: dit is de beste manier om je gezicht te wassen en te hydrateren

Birte Govarts
5 min read

Begin jij iedere dag met snoozen en ren je vervolgens als een kip zonder kop de deur uit? Kies je nog steeds wijn uit op basis van het mooiste label? Ziet je vensterbank eruit als een plantenkerkhof? En denk je dan weleens: er moeten betere manieren zijn om dit te doen? De Amerikaanse Erin Zammett Ruddy dacht hetzelfde en ontdekte: die zijn er gelukkig ook. Voor haar nieuwe boek 155 Lifeskills sprak ze met verschillende experts en vatte ze hun adviezen samen in eenvoudig te volgen stappen. En wij mogen de komende weken tien van haar Lifeskills met jullie delen. Vandaag: je gezicht wassen en hydrateren!

Het stappenplan

  1. Reinig je gezicht en dep het droog.
  2. Doe enkele druppels gezichtsolie op je handen en wrijf ze tegen elkaar om de olie te verwarmen. Dep de olie nu met zachte klopjes in je huid, vanuit de hals omhoog naar de wangen, de neus en het voorhoofd, en terug naar de kin.
  3. Als je een droge huid hebt en een extra moisturizer wilt aanbrengen, is dit het moment om dat te doen. Werk ook nu vanaf de hals omhoog en weer terug, net als je met de olie hebt gedaan.
  4. Voor het aanbrengen van oogcrème doe je een dotje crème op het topje van je ringvinger en plaats je deze op vier plekken onder je oog. Werk hierbij van binnen naar buiten. Laat de crème in de huid trekken door met dezelfde vinger zachtjes kloppend heen en weer te bewegen (je geeft jezelf in feite een soort van lymfatische minimassage). Doe hetzelfde bij het andere oog.
  5. Wanneer de moisturizers eenmaal goed in de huid zijn ingetrokken, kun je een zonnebrandcrème aanbrengen. Als je voor een hydraterende zonnebrandcrème kiest, kun je de extra moisturizer achterwege laten.

De deskundige

Nyakio Grieco is deskundige op het gebied van huidverzorging en de oprichtster van Nyakio Beauty, een dierproefvrije, natuurlijke en ecologische huidverzorgingslijn. De grootvader van Nyakio was een Keniaanse medicijnman, en naast oliën verwerkt ze in haar producten dan ook andere Afrikaanse ingrediënten.

De toelichting

Iedereen zou zijn gezicht moeten wassen, ook als je geen make-up draagt, ook als je huid niet vies aanvoelt ( de hele dag door nemen onze poriën vuildeeltjes op uit de lucht om ons heen). Olie op je gezicht gebruiken? Ja! Onze huid bestaat uit vetten en bij het ouder worden verliezen we deze huidvetten. Mensen die zeggen: ‘O, maar ik heb een vettige huid en ik heb snel last van puistjes’, hebben waarschijnlijk zelfs meer behoefte aan olie dan mensen met een droge huid, omdat een vettige huid duidt op een huid die te hard zijn best doet om een gebrek aan huidvet te compenseren – wat irritatie veroorzaakt en tot puistjes en andere huidontstekingen kan leiden. Om je huid in balans te houden en in de best mogelijke conditie, moet je olie gebruiken om een teveel aan huidvet tegen te gaan. Bij het aanbrengen van een verzorgingsproduct in je hals of op je gezicht begin je altijd op het laagste punt en werk je vanaf daar naar boven. Trek je huid nooit naar beneden (de zwaartekracht doet dat al genoeg). En breng de olie en crème voorzichtig deppend aan, vooral onder de ogen, waar de huid het dunst en gevoeligst is. Met heen en weer smeren rek je de huid alleen maar op. Met de zachte, kloppende bewegingen masseer je bovendien het slaapvocht onder je ogen weg. Iedereen heeft baat bij een goed hydraterende zonnebrandcrème (ook onder mensen met een getinte huid neemt het aantal gevallen van huidkanker toe). Bewaar de zonnebrandcrème naast de tandpasta – en gebruik hem net zo regelmatig.

Bonus

• Test een voor jou nieuw huidverzorgingsproduct altijd eerst op een klein stukje huid uit. Vlak onder de kaaklijn is daarvoor een uitstekende plek, want als je huid geïrriteerd reageert, is dat tenminste niet op een opvallende plek op je voorhoofd.
• Scrub je huid twee keer per week om dode huidcellen te verwijderen. Onze poriën hebben veel te verduren van de omgeving, zweet en stress – een scrubcrème verwijdert de bovenste, droge, harde huidcellen en legt een frisser, stralender huidoppervlak bloot. We moeten niet vergeten dat onze poriën, ook al kunnen we ze niet zien, net zo vies worden als de rest van ons lichaam.

Meer lezen?
155 Lifeskills van Erin Zammett Ruddy (Volt, € 18,99)

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…