Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dé manier om sneller bruin te worden

Bram
2 min read

Het is geen goed idee om zonder zonnecrème in de zon te gaan liggen, dat weet het kleinste kind. Maar hoe kunnen we dan op een snelle manier een bruin kleurtje krijgen? Met deze fantastische tips natuurlijk!

Eet een extra portie worteltjes

De gemakkelijkste manier om mooi bruin te worden zonder zonlicht? Eet een extra portie wortelen! In wortelen zit de stof betacaroteen dat ervoor zorgt dat je huid een mooi bruin kleurtje krijgt. En het mooie kleurtje is zelfs mooier dan the real deal. Volgens wetenschappelijk onderzoek vinden mensen de bruine huidskleur door wortelen mooier dan een zongebruinde huid. Voor een optimaal effect met je elke dag een paar glazen wortelsap drinken. Je kan ook capsules kopen waar betacaroteen in zit.

Hydrateer je huid

Als je je huid blootstelt aan de zon is er niets belangrijker dan een goede hydraterende crème. Het voedt je huid en herstelt de schade aangebracht door zonnestralen. Een gezonde huid bruint veel mooier en sneller, smeren maar!

Scrub je huid

Om mooi egaal bruin te worden is scrubben een echte noodzaak. Je zal niet alleen sneller bruin worden, je zal je bruine kleur ook langer behouden.

Krijg een kleurtje bij het water

Door de reflectie van het water wordt je huid aan meer Uv-stralen blootgesteld. Dat is dan ook de reden waarom je je aan het strand beter moet insmeren.

Ga buiten tussen 10 uur ’s morgens en 2 uur ‘s middags

De zon schijnt het sterkste tussen 10 uur ’s morgens en 2 uur ’s avonds. Maar dat is geen reden om maar lekker vier uur lang in de zon te liggen bakken en braden. Je bruin kleurtje is misschien wel belangrijk, maar een gezonde huid is nog belangrijker. Probeer je huid niet te verbranden want dat veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering en verhoogt je kans op huidkanker.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…