Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

OH YES! De mannenpil lijkt eindelijk daar te zijn en we kunnen niet wachten

Olivier
2 min read

Eindelijk is het zover. Na jaren intensief onderzoek lijkt de pil voor mannen toch op de markt te komen. Juich niet te vroeg, want het is nog niet zover maar wie weet slikt jouw mannelijke partner straks de pil in plaats van jijzelf!

Sinds de uitvinding van de anticonceptiepil zijn vrouwen gefrustreerd over het feit dat zij een pil moeten slikken om het krijgen van baby’s tegen te gaan en hun mannelijke partner niet. Hoewel er ook andere manieren zijn om een ongewenste zwangerschap te voorkomen slikken ongeveer 35% van de vrouwen tussen de 18 en 45 jaar oud de pil. Voor de meeste vrouwen heeft dit geen gevolgen maar sommige vrouwen reageren slecht op deze hormonen. Er is nu goed nieuws! Japanse onderzoekers hebben een geweldige ontdekking gedaan op het gebied van anticonceptie middelen.

Zij zijn er namelijk achter gekomen dat de medicijnen die normaliter gegeven worden aan mensen die een donororgaan ontvangen hebben (om er voor te zorgen dat het lichaam deze niet afstoot) wellicht ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden.

De medicijnen remmen namelijk het enzym enzymcalcineurine, wat ervoor kan zorgen dat een orgaan afgestoten wordt. En waar vinden we Calcineurine ook in terug? Juist! Dit enzym komt ook voor in sperma.

Wanneer dit enzym geremd wordt, gaat de ontwikkeling en beweeglijkheid van het sperma achteruit. Hierdoor kan het sperma niet goed meer door de beschermlaag van de eicel dringen, waardoor het de kern niet kan bereiken en je dus niet zwanger wordt.

Wanneer een man zou stoppen met deze medicatie, zal het sperma na een week weer zijn normale vorm aannemen. Omdat hier geen hormonen aan te pas komen, is dit een gezondere optie dan de bekende anticonceptie pil. Het is alleen nog onduidelijk wat de bijwerking van dit medicijn kunnen zijn. Dus wees (nog) maar niet bang mannen, voorlopig is het nog niet zo ver!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…