Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bereid je voor op nog meer zonnige dagen in 2016!

Camille
3 min read

Het begint weer wat warmer te worden. Heerlijk! Van zonneschijn worden we allemaal net ietsje vrolijker. Maar je hebt wel de juiste bescherming nodig. Zowel buitenshuis, als binnen. In dit artikel vertellen we je alvast iets meer over hoe je jou ook binnenshuis ‘sunproof’ maakt.

Te hoge binnentemperaturen

De zon verwarmt ons huis. Dat is aangenaam en energiezuinig, tot het té warm wordt. Oververhitting kan in de zomer een groot probleem zijn. Het voelt niet fijn aan en zorgt ervoor dat je futloos wordt en de slaap niet kan vatten. Bovendien kunnen te hoge binnentemperaturen voor baby’s, ouderen of zieken zelfs gevaarlijk zijn. Het aantal sterfgevallen is tijdens warmere dagen beduidend hoger.

Buitenzonwering vs binnenzonwering

Om ervoor te zorgen dat het binnen niet te warm wordt, is zonwering de ideale oplossing. Buitenzonwering is hiervoor efficiënter dan binnenzonwering (zoals bv. gordijnen) omdat ze de warmtestralen tegenhoudt nog voor ze het glas bereiken. Met gordijnen of andere binnenzonwering geraken de warmtestralen toch binnen en stijgt de temperatuur in huis. Met buitenzonwering worden de zonnestralen al tegengehouden voordat ze je raam bereiken, waardoor het in huis een stuk koeler blijft. Buitenzonwering kan binnenshuis voor een temperatuurverschil van maar liefst rond de 6 graden zorgen, in vergelijking met binnenzonwering.

Thermisch comfort

Om oververhitting tegen te gaan is buitenzonwering dus de enige goede oplossing. Dat is niet alleen zo bij woningen met veel glas op het zuiden, maar ook bij woningen met relatief veel glas op het westen. Vooral in de zomer kan de laagstaande avondzon dan gemakkelijk de temperatuur in huis nog meer de hoogte injagen.

Visueel comfort

Buitenzonwering maakt niet alleen de temperatuur in huis aangenamer, het zorgt ook voor visueel comfort. Daglicht in huis is heerlijk. Het voelt een stuk aangenamer aan dan kunstlicht en het laat je woning ruimer lijken.

Maar de hoeveelheid daglicht moet natuurlijk wel passen bij wat je op dat moment aan het doen bent. Ben je aan het lezen? Dan is het fijn als er veel licht binnenkomt. Ben je juist aan het werk achter de pc of kijk je een filmpje op je tablet? Dan kan de felle zomerzon erg vervelend zijn. Met buitenzonwering regel je gemakkelijk de hoeveelheid licht die binnenkomt, perfect afgestemd op je bezigheden.

Precies op jouw wensen afgestemd

Wil je ook genieten van het thermische en visuele comfort van buitenzonwering? Dan heb je een ruime keuze uit verschillende types zonweringen. Zo kan je precies het type zonwering kiezen dat past bij de uitstraling van jouw huis en jouw wensen.

Meer info over gezond wonen? Ontdek het hier! »

www.renson.be

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…