Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de meest gebruikte namen voor huisdieren

Milan
3 min read

Net een huisdier gekocht of van plan er eentje of meerdere te kopen? Eén van de leukste dingen van een huisdier is het bedenken van de naam. Vooral kinderen zitten vol met inspiratie, maar kom je er niet uit, dan geven we je graag een lijst met de meest gebruikte namen. Het zijn niet altijd de meest creatieve namen, maar dit zijn de meest gebruikte namen voor je huisdier.

Honden en katten

Je geeft je huisdier vaak een andere naam dan een mensennaam. Soms heb je zelf al een leuk idee, maar het komt ook best vaak voor dat je namen overneemt van andere dieren. Het komt ook best vaak voor dat je huisdier een naam krijgt die past bij de uitstraling, zoals ‘blackie’ voor een zwarte hond, of snuitje voor een hond of kat met een lieve snoet. Toch valt op dat bij de populairste huisdiernamen ook hele menselijke namen zitten.

De top 5 namen

Gek genoeg is de nummer 1 bij zowel honden als katten hetzelfde. De naam ‘Luna’ is het meeste gebruikt voor beide huisdieren. Daarnaast zijn Max en Bo ook veelgebruikte en meer menselijke namen. Hierbij de volledige top 5 voor honden en katten:

Honden
1. Luna
2. Max
3. Senna
4. Bo
5. Diesel

Katten
1. Luna
2. Simba
3. Lola
4. Tommy
5. Tijgertje

Opvallend is dat voor de namen bij katten veel vaker wordt gekozen voor een naam die wat weg heeft van een tijger. Simba en tijgertje doen bijvoorbeeld aan de Lion King denken.

Zelf een naam bedenken


Wil je toch zelf aan de slag met een naam voor je huisdier, dan kun je dit doen volgens het alfabet systeem. Begin met een goede voorletter en ga vervolgens op zoek naar een leuke naam die past bij je huisdier. Het moet voor jezelf ook gemakkelijk en herkenbaar zijn, want de naam die je je huisdier aanleert gaat een heel dierenleven mee.

De populairste namen voor andere huisdieren

Wil je je cavia of vissen ook een naam geven? Cavia’s hebben volledig uiteenlopende namen en daar zie je vaak veel gekkere opties tussen staan. Er is door de grote verscheidenheid ook geen top 5 te maken van populaire namen voor de cavia. Vissen koop je vaak in tweetallen en daarom geef je de vissen vaak ook een naam van een bekend duo.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…