Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Middelen tegen snurken: wij deden de test!

Olivier
5 min read

Veel mensen (en vooral de partners van deze mensen) hebben er last van: snurken. Je kunt een andere houding aannemen in bed om het snurken te verminderen, maar er zijn ook diverse middelen die je kunt gebruiken om het snurken te verminderen. Welke middelen dit zijn, lees je op deze pagina. Snurk jij veel in de nacht of heb je een partner die regelmatig naast je ligt te snurken? Lees dan in dit artikel welke middelen je kunt aanschaffen om het snurken te verminderen.

Snurkbeugels tegen snurken

Bijna iedere snurker heeft er baat bij om een snurkbeugel aan te schaffen en het snurken op deze manier te laten stoppen. Een snurkbeugel is een tandheelkundige beugel die ervoor zorgt dat de onderkaak tijdens het slapen naar voren wordt gehouden. Hierdoor wordt de vernauwde luchtweg verruimd en kun je beter ademen, waardoor je minder snurkt.

Neusspreiders tegen snurken

Ongeveer driekwart van de mensen die snurken, hebben last van dit probleem door een nauwe of volledig geblokkeerde neusingang. Heb je last van een neusblokkade en moet je hierdoor vaak snurken, dan kan een neusspreider helpen. Een neusspreider opent de luchtingang in de neus en dit betekent dat je meer lucht kunt inhaleren door de neus. Het snurken wordt minder of verdwijnt helemaal, maar je hebt ook geen droge mond meer als je wakker wordt. Dit komt omdat je niet meer met open mond hoeft te slapen, maar gewoon door je neus kunt ademen.

Anti snurk keelsprays tegen snurken

Een anti snurk keelspray is een keelspray die gebruikt wordt om een laagje aan te brengen op de huig achterin de keel. Door dit extra laagje worden vibraties minder of verdwijnen vibraties zelfs helemaal, waardoor je niets meer hoort bij mensen die normaliter snurken. Je sprayt de keelspray achterin de keel en je bent klaar om naar bed te gaan voor een nacht zonder hard snurkgeluid.

Anti snurk neussprays tegen snurken

Naast anti snurk keelsprays, kun je ook anti snurk neussprays gebruiken om het geluid van snurken te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. Door een neusspray te gebruiken, wordt de neus vrijgemaakt en kan lucht beter door de neus stromen. Hierdoor snurk je minder of helemaal niet meer, waardoor jij en je partner veel beter kunnen slapen.

Neusstrips tegen snurken

Door neusstrips te gebruiken, wordt de luchtstroom door de neus vergroot. Eén van de meest voorkomende redenen dat mensen snurken, heeft te maken met het feit dat er te weinig lucht door de neus kan komen en men door de mond moet gaan ademen. Door een neusstrip op de neus aan te brengen, worden de neusvleugels zachtjes naar achteren getrokken. Hierdoor staat de neus verder open en wordt het ademen door de neus gemakkelijker, waardoor het snurken vermindert of zelfs helemaal stopt.

Kinbanden tegen snurken

Slaap je met mond open en snurk je hierdoor de hele nacht door? Dan kun je een kinband aanschaffen. De kinband is speciaal ontworpen voor mensen die met open mond slapen. De band si gemakkelijk te verstellen en zorgt ervoor dat de kin in de juiste positie blijft tijdens het slapen, zodat je niet snurkt in de nacht. Door de mond gesloten te houden tijdens het slapen, wordt het ademen door de neus gestimuleerd. Hierdoor zal het snurken helemaal stoppen. Let wel goed op dat je neus voldoende lucht door kan laten, want je moet natuurlijk wel goed kunnen ademen als je slaapt.

Anti snurk keelstrips tegen snurken

Je kunt niet alleen neusstrips gebruiken als je snurkt, maar kunt ook gebruik maken van een anti snurk keelstrip om het snurken te stoppen. Je plaatst de keelstrip tegen het gehemelte en de strip zorgt ervoor dat de keelweefsels gesmeerd worden. Dit komt omdat de strips smelten tijdens het slapen, waarbij er vitaminen en oliën vrijkomen die goed zijn voor de keel. Door de vitaminen en oliën die vrijkomen, stop je met snurken of wordt het snurkgeluid in ieder geval veel minder.

Tongstabilisators tegen snurken

Tot slot is er nog de mogelijkheid om een tongstabilisator aan te schaffen om het snurken te verminderen of helemaal te verhelpen. Een tongstabilisator zorgt ervoor dat de tong tijdens het slapen niet meer in de keelholte kan zakken, waardoor voorkomen kan worden dat de luchtwegen geblokkeerd raken door het verplaatsen van de tong. Kortom: het apparaatje zorgt ervoor dat je tong op de juiste plek blijft bij het slapen, zodat je ongehinderd kunt ademen en niet meer snurkt.

Conclusie

Er zijn diverse middelen die je kunt aanschaffen om het snurken te verminderen of helemaal te verhelpen, namelijk:

  • Snurkbeugels
  • Neusspreiders
  • Anti snurk keelsprays
  • Anti snurk neussprays
  • Neusstrips
  • Kinbanden
  • Anti snurk keelstrips
  • Tongstabilisators

Door enkele middelen te proberen, kom je er vanzelf achter welk middel het beste werkt bij jou.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…