Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nationale Complimentendag: de Gezond.be-lezers zetten hun geliefden in de bloemetjes

Birte Govarts
7 min read

Vandaag is het Nationale Complimentendag. Dé perfecte gelegenheid om de mensen die je graag ziet eens een welgemeend compliment te geven. Wij vroegen jullie wie jullie graag in de bloemetjes wilden zetten. Dit is het resultaat!

‘Graag wil ik op deze Nationale Complimentendag mijn vriend Mark, dochter Elke, schoonzoon Sven en mijn allerliefste schatten van kleinkinderen Seppe en Flore zeggen dat zij de allerbesten zijn. Ik wil hen ook bedanken om mij overeind te houden, moed en vooral veel liefde te geven om te vechten tegen de angsten van de ingreep die ik juist vandaag moet ondergaan … Ik beloof jullie dat ik mij sterk zal opstellen om deze hersenoperatie te ondergaan om daarna het gewone , alledaagse leven terug op te nemen. Veel liefs en vergeet nooit hoeveel ik van jullie hou, slaapwel, ik zie jullie terug na de ingreep!’

Moeke, Moekeleen, Marleen

‘Ik zou mijn vriendin Ingrid vandaag meerdere complimenten willen geven, en dan vooral een héél groot compliment omdat ze me altijd steunt, heel goed voor me zorgt én heel gedreven is bij de opvang van onze drie kleinkinderen.’

Eric

‘Scarlett is niet alleen mijn voormalige huisgenoot, maar ook – en vooral – mijn beste vriendin. Klein van gestalte, maar in mijn ogen een groots persoon met een groot hart. Iemand waar je alles aan kunt vertellen, de goede en slechte dingen. Ze zal er een mening over hebben, maar nooit veroordelen, want zelf doet ze ook gewoon haar eigen ding. Ze weet de kleine dingen in het leven te appreciëren en geeft zich schaamteloos 100% voor alles. Da’s niet voor velen weggelegd. Iemand die steeds naar mijn gezaag zal luisteren, maar mij eveneens op mijn plaats zet wanneer ik ongelijk heb in een situatie, of zij er nu zelf bij betrokken is of niet. En dat apprecieer ik des te meer: no bullshit. 100% weten wat ge aan iemand hebt. Daarom: here’s to you, Scarlett.’

Boyan

‘Dit is Anke, de vriendin van de beste maat van mijn partner Nathan. Nathan en Jasper zijn al vrienden sinds ze vier jaar oud zijn. Ik heb ooit met Anke even in dezelfde wijk gewoond, als kind, toen mijn ouders net uiteen gingen. En zoveel jaar later kwamen we elkaar via onze partners terug tegen. Sinds een jaar of tien hebben we nauw contact. We hebben allebei twee kinderen, telkens ongeveer van dezelfde leeftijd. Toen Odile – mijn jongste dochtertje – geboren zou worden, wisten Nathan en ik nogal snel wie de peter zou worden: Jasper. Een onvoorwaardelijke vriend en hij bewees ondertussen al een keitoffe pépé te zijn voor Odile. En Anke mocht ‘framily-tante’ zijn. Enerzijds omdat we haar heel graag hebben, anderzijds omdat we hen als koppel blindelings vertrouwen. Anke werkt ook in het kinderdagverblijf waar Odile naartoe gaat. Ze wordt er dus altijd nauwlettend in de gaten gehouden door haar ‘tantie’ en vertroeteld met héél veel liefde. En wij krijgen overdag altijd de leukste updates toegestuurd. Wat een privilege! Anke en ik horen elkaar bijna dagelijks en zien elkaar bijna wekelijks. Onze gezinnen zijn echt als familie voor elkaar, en dat is héél leuk. Bij dezen wil ik Anke bedanken omdat ze zo’n lieve vriendin is en een zorgdragende tante én omdat ze mij altijd onvoorwaardelijk steunt.’

Anaïs

‘Mijn ouders zijn echt geweldige mensen. Ik ben iemand die heel veel dromen heeft en zij zijn ALTIJD, maar echt ALTIJD, diegenen die mij steunen en er voor mij zijn. Wij zijn onafscheidelijk. Zij zijn letterlijk mijn beste vrienden. Ze helpen waar ze kunnen en houden mijn hand vast als het even wat moeilijker gaat. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik ooit ook zo’n goede ouder word. ? Bedankt om mij te steunen en mij de Amy laten zijn die ik wil zijn!’

Amy

‘Lieve Linda, je bent de allerliefste vriendin én buurvrouw die er is. Je luistert altijd naar ons, zorgt goed voor Dex en je maakt de allerlekkerste soep. Dikke, dikke zoenen, op nog veel koffietjes en wijntjes en wandelingen in de zon!’

Dorine en Birte

‘Nationale Complimentendag mag ik dit jaar niet zomaar voorbij laten gaan. Corona heeft ons gedwongen om elkaar minder te zien en net daarom wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om mijn beste vriendinnen, drie prachtige/geweldige meiden, even in de bloemetjes te zetten. Bedankt voor wie jullie zijn. Voor alles wat jullie doen. Altijd recht uit het hart. En nooit omdat het moet. Eventjes uit het oog, maar zeker nooit uit het hart! Ik zie jullie heel graag. Dikke knuffel, de vierde musketier!’

Sara

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…