Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onderzocht: actief seksleven is een middel tegen veroudering

Anja
2 min read

Seks is belangrijk, dat weet iedereen ondertussen al. Seks is leuk, het is ontspannend en het zorgt voor intieme momenten tussen jezelf en je partner. Maar wist je ook al dat een actief seksleven een goed middel is tegen veroudering?

Oudere mensen met een actief seksleven gingen beter om met de effecten van veroudering

Onderzoekers bestudeerden 1 235 Amerikaanse vrouwen tussen 60 en 89 jaar. De vrouwen die verklaarden dat ze een actief seksleven hebben, bleken ook stabieler te zijn op heel wat andere gebieden. Ze zijn zijn in het algemeen gelukkkiger over hun levenskwaliteit en de manier waarop ze verouderen. Deze resultaten toonden aan dat tevredenheid op seksueel vlak ook heel wat andere psychologische aspecten van het verouderen positief beïnvloedt.

Seks zorgt ervoor dat je je goed voelt

Tijdens goede, leuke seks maken mensen endorfine (het gelukshormoon) aan. Dat zorgt voor een algemeen gevoel van geluk en vrolijkheid. Vrouwen maken tijdens de seks extra oestrogeen aan. Oestrogeen is goed voor huid en haar. Seks maakt bovendien ook ocytocin vrij in het lichaam. Dat hormoon heeft dan weer een pijnstillende werking, dus tijdens de vrijpartij wordt de pijn in je lichaam gereduceerd. Veel mensen ontspannen tijdens de seks, wat ervoor zorgt dat je een ontspannen gevoel krijgt.  

Seks is goed voor je lichaam

Niet alleen sport, maar ook seks is een goede manier om te bewegen en de gezondheid te verbeteren. Tijdens een vrijpartij verbrandt je lichaam namelijk een pak calorieën. Je lichaam moet hard werken en er komen veel hormonen vrij. Daardoor gaat je afweersysteem beter werken. Bovendien zweet je vaak tijdens de vrijpartij, waardoor afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…