Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

ONDERZOEK: 7 zaken die veranderen met je lichaam tijdens een vrijpartij

Olivier
4 min read

Zeker wanneer het je eerste keer is, is het een gevoel dat je nog nooit eerder zal ervaren hebben!

1. Je hersenen registreren elke aanraking

In je hersenen is tijdens een vrijpartij meer activiteit dan je aanvankelijk wellicht zou vermoeden. Door middel van onderzoek met behulp van MRI-scans is er exact gemeten wat er in het menselijk brein gebeurt zodra iemand opgewonden raakt. Op die manier is onder andere aan het licht gekomen dat diverse delen van de hersenen werden geactiveerd als gevolg van stimulatie van de geslachtsorganen, de anus, de clitoris of de tepels. Bij opwinding zijn gedachten dan ook van cruciaal belang en kan het stimuleren van deze gevoelige plekjes voor een enorm heftig seksueel hoogtepunt. 

2. Minder pijn door seks

Tijdens een vrijpartij een beetje aan je lief knabbelen, zachtjes aan een oorlelletje bijten of aan het haar trekken zal minder pijnlijk zijn. Deze verminderde pijnervaring is te danken aan opwinding. Zodra je namelijk opgewonden bent, zal je pijngrens aanzienlijk hoger worden. Dit is vast komen te staan bij een onderzoek dat verscheen in The Journal of Sex. Hoewel de verminderde pijnervaring ervoor zorgt dat een penetratie wellicht comfortabeler wordt, is eveneens gebleken dat er een keerzijde bestaat. Zo kan het soms bijvoorbeeld gebeuren dat je jezelf pijn hebt gedaan tijdens het vrijen en dit pas later beseft. 

3. Veranderde borsten

Tijdens een vrijpartij zullen je borsten eveneens aan een zekere verandering onderhevig zijn. Op het moment dat je seks hebt zal de doorbloeding sneller verlopen. Je tepels zullen als gevolg van deze betere doorstroming van bloed harder en wat donkerder worden dan normaal het geval is. Verder heeft onderzoek aan het licht gebracht dat bij bepaalde vrouwen de borsten tijdens het vrijen opzwellen en soms zelfs een hele cupmaat groter kunnen worden.

4. Je gaat blozen

Onderzoek heeft uitgewezen dat de temperatuur van je lichaam stijgt op het moment dat je meer opgewonden raakt. Dit is niet alleen erg logisch is logisch, maar verklaart tevens dat je gezicht en borst wellicht wat rood zullen worden tijdens de vrijpartij. Dit is dus niets om je zorgen omver te maken en volkomen normaal.

5. Je gedachten staan even stil

Wanneer je het idee hebt dat je hersenen volledig lijken te verdwijnen als je een orgasme hebt, dan heb je in zekere zin wel een beetje gelijk. Onderzoek van de Universiteit van Groningen heeft namelijk aangetoond dat de amygdala, dit is het deel van je hersenen dat onder andere angstgevoelens regelt, zich automatisch uitschakelt zodra een vrouw klaarkomt. Zelfs de bewegingen die een vrouw op het ogenblik dat een orgasme gaande is, zijn volledig onbewust. Tot deze conclusie kwamen de onderzoekers bij het bekijken van de hersenscans van diverse proefpersonen.

6. Je spieren trekken samen

Als je klaarkomt, komt het lichaam van een vrouw in een mytonische fase: de spieren krijgen dus last van spasme, als gevolg van actieve spieren in de vagina. De spieren in de benen, armen, nek, buik en gezicht zullen dan allemaal aan worden gespannen. In de tussentijd lijkt het alsof de vagina bezig is met een soort intervaltraining. De reden voor dergelijke spastische bewegingen is voor onderzoekers nog altijd een raadsel. Dit geldt ook voor het ontbreken van dergelijke spasmen bij andere vrouwen in deze omstandigheden, ook daarvoor kunnen door de onderzoekers geen redenen naar voren worden geschoven.

7. Je urineblaas gaat even in staking

Op het moment dat je een orgasme krijgt, zal het antidiuretisch hormoon vrijkomen. Deze stof zal ervoor zorgen dat je niet direct in staat bent om te plassen na een vrijpartij. Natuurlijk moet je na de seks er wel voor waken dat je niet te lang wacht met een toiletbezoek. Door snel na het vrijen je blaas te ledigen, kun je immers een eventuele blaasontsteking voorkomen. 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…