Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onderzoek: dit is de sleutel tot een goede relatie

Anja
2 min read

Een gelukkige relatie voor het leven! Wie wilt dit nu niet? Het is iets wat iedereen wel wilt, maar hoe pak je dit aan? Wij hebben voor jullie onderzocht wat de sleutel is tot een goede relatie:

Wees lief voor elkaar

Er is eigenlijk maar één cruciaal kenmerk dat het succes van je relatie definieert en dat is lief zijn voor elkaar! Dit is de succesfactor voor geluk en stabiliteit in een relatie.

Koester kleine contacten

Een goede relatie vereist dat beide partners lief zijn voor elkaar. Dit betekent dat je steeds aandachtig bent voor elkaar. Stel dat je partner jouw aandacht zoekt wanneer je met je vrienden babbelt bijvoorbeeld, maak dan even oogcontact. Knipoog eens of stuur hem stiekem een zoen. Zo merkt hij dat je ook nog aan hem denkt, ookal praat je met anderen. Zorg ervoor dat je die signalen niet negeert. Psychologen geven aan dat als je kleine contactmomentjes vaak negeert, de emotionele band in je relatie langzaam met kleine stapjes verslapt.

Steun elkaar door en door

Lief zijn is meer dan ontbijt op bed brengen of een bloemetje geven. Lief zijn is dat je je verlangens van je partner erkent en zijn of haar successen viert. Iedereen weet dat je er voor elkaar moet zijn als het even wat minder gaat, maar onderzoek wijst uit dat het zelfs nog belangrijker is om er voor je partner te zijn als het wél goed gaat. Ga maar eens na voor jezelf hoe jij reageert op het goede nieuws van je partner. Dit kan dramatische gevolgen hebben voor de relatie. Feliciteer je partner en wees gul met je liefde. Dit zou wel eens een de succesfactor kunnen zijn voor een lange en fijne relatie.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…