Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onderzoek: Zo kan je de duur van je relatie voorspellen

Anja
1 min read

Je hebt een relatie, het is allemaal leuk en jullie zijn niet bij elkaar uit de buurt te slaan. Maar hoe lang zal jullie relatie standhouden? Er is een manier om daar achter te komen. En dan hebben we het niet over iemand die je handen leest of je toekomst op basis van een paar speelkaarten voorspelt. Nee, we hebben het over harde feiten.

Toonhoogte van je stem

Een Amerikaanse Universiteit heeft hier namelijk onderzoek naar gedaan. De onderzoekers baseerden het onderzoek op gesprekken van 100 koppels. Hierbij onderzochten ze onder andere de verschillende toonhoogten en akoestiek in beiden stemmen tijdens het gesprek.

Wat zegt je stem over je relatie?

Uit dit onderzoek blijkt dat niet alleen de onderwerpen van jullie gesprekken belangrijk zijn, maar het is vooral belangrijk op welke manier je de dingen zegt. De toon van jou stem kan namelijk de emoties van je partner beïnvloeden. De testresultaten bleken in 79% van de gevallen accuraat te zijn, ongelofelijk!

Probeer in plaats van met een lage toon je partner dus met een zachte lieve stem aan te spreken en zo duurt je relatie het langst.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…