Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Oorzaken haarverlies bij vrouwen: Dit zijn ze

Olivier
3 min read

We worden allemaal oud, hier kunnen we niks aan veranderen. Niemand kan eeuwig jong blijven, van buiten dan. Rimpels, stijve gewrichten, haarverlies, noem maar op. Het hoort allemaal bij. We kunnen echter wel dingen doen om deze ouderdomsverschijnselen zo lang mogelijk tegen te gaan. Neem bijvoorbeeld haarverlies. Hoe voorkom je nu dat je al op jongere leeftijd haar gaat verliezen? Hieronder een lijst met oorzaken van haarverlies!

De anticonceptiepil

Wanneer je de pil slikt, kan deze ervoor zorgen dat je meer haar verliest. Dit verschil natuurlijk per persoon. De één kan hier heel gevoelig voor zijn, terwijl de ander nergens last van heeft. Gelukkig is haaruitval met als oorzaak het slikken van de pil, vaak tijdelijk!

Dieet

Er werd een groep mensen bestudeerd die leidden aan haaruitval. Wat bleek? De meeste patiënten hadden in de voorgaande maanden één of meerdere strenge diëten gevolgd. Met name diëten als de citroensapkuur of andere detox behandelingen kunnen haaruitval als gevolg hebben.

Te weinig wassen van je haar

Veel vrouwen denken dat ze haar verliezen omdat zij hun haar te vaak wassen. Het tegenovergestelde is waar. Er is niks mis met regelmatig je haar wassen. Was je haar om de dag voor een gezonde hoofdhuid!

Te veel strakke kapsels

Draag jij je haar het liefst in een mooie vlecht of strakke paardenstaart? Dit staat je waarschijnlijk heel leuk, maar dit soort strakke kapsels zijn alles behalve goed voor je hoofdhuid. Wanneer je vaak strakke kapsels hebt, kunnen je haarzakjes beschadigd raken en dit zorgt voor haarverlies.

Stress

En dan hebben we het niet over een drukke dag op werk of een trein die je gemist hebt. Nee we hebben het over langdurige stress. Wanneer je bijvoorbeeld net een familielid verloren hebt of een heftige echtscheiding achter de rug hebt. Cortisol heeft impact op haarverlies. Zorg dus dat je voldoende ontspant!

Het gebruik van een stijl- of krultang

Wanneer je (te vaak) je haren stijlt of krult met een heet apparaat, kan dit een negatieve impact hebben op de kwaliteit van je haar. Dit zorgt er onder andere voor dat je haar uitvalt. Zet in het vervolg de temperatuur iets lager!

Verven

Het verven of bleken van je haar is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies. Laat deze behandelingen dan ook doen door een ervaren haarstylist. Probeer je haar ook niet te vaak te verven. Liever een beetje uitgroei dan kale plekken, toch?

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…