Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Opgelet: deze zaken verpesten je seksleven!

Anja
2 min read

Er zijn enkele dingen die je seksleven kunnen maken of breken. Heb jij op dit moment geen geweldig seksleven en wil je weten hoe dit komt? Dan zijn er enkele zaken aan te wijzen die jouw seksleven mogelijk helemaal verpesten. Welke zaken dit zijn, lees je in onderstaande alinea’s.

#1: Onzekerheid

Iedereen voelt zich wel eens onzeker, maar als je je altijd onzeker voelt over je lichaam of over je prestaties in bed heeft dit zeker een slechte invloed op je seksleven. Dit betekent namelijk dat je je niet prettig voelt en je niet echt durft te laten gaan, waardoor je nooit tot een orgasme zal komen. Overigens kan je seksleven niet alleen slecht worden als je zelf onzeker wordt, maar ook als je partner onzeker is.

#2: Zorgen en stress

Heb je een drukke baan, heb je binnenkort een lastig examen of heb je geldzorgen? Dan is de kans groot dat jouw seksleven ook minder wordt door de zorgen en stress die je ervaart. Kun je jouw zorgen en stress wat beter van je af zetten, dan heeft dit zeker een positieve invloed op jouw seksleven.

#3: Het gebruiken van de anticonceptiepil

Ja, je zou het niet verwachten maar de anticonceptiepil heeft een negatieve invloed op je seksleven. Het is misschien gemakkelijker om seks te hebben als je de pil slikt (en niet aangewezen bent op andere voorbehoedsmiddelen zoals een condoom), maar de pil onderdrukt wel de vrouwelijke lustgevoelens. Vind je dat je maar weinig zin hebt in seks, dan kan dit zeker komen door het gebruik van de pil.

#4: Slechte relatie

Heb je een slechte relatie met je partner, bijvoorbeeld omdat jullie uit elkaar zijn gegroeid of omdat het vertrouwen weg is door overspel, dan is de kans groot dat jullie seksleven ook minder wordt. Dit komt omdat je je niet meer kunt geven tijdens de seks en alles maar half doet, waardoor het er niet veel beter van wordt onder de lakens. Is de liefde weg, dan verdwijnt de passie ook.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…