Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ouderwetse babynamen die je hart laten smelten

Anja
2 min read

Bijna iedere vrouw droomt er wel van ooit een baby te krijgen. En wat is er dan leuker om alvast over de naam van de kleine na te denken. Je kunt natuurlijk gaan voor de aller-modernste en hipste namen. Maar ook voor de oorlog werden er al een hoop schattige namen bedacht die jouw hart zullen laten smelten als je ze bij jouw baby denkt. Zie dit als een leuke inspiratiebron of gewoon een leuk artikeltje om eens te lezen.

Meisjesnamen

Om te beginnen laten we je kennis maken met wat ouderwetse babynamen voor meisjes. Wat denk je van originele namen die je nu niet veel meer hoort zoals Theodora, Stien of Elisabeth.

Maar er zijn natuurlijk ook veel meer gangbare ouderwetse babynamen voor meisjes. Ouderwetse namen die je ook nu nog vaak tegenkomt zijn bijvoorbeeld: Eva, Irene, Paula en Alice.

Zit hier nog niets wat jouw aanspreekt tussen? Misschien is: Ada, Hillie, Gerda, Edith of Clemenentine meer iets voor jou?

Jongensnamen

En natuurlijk zijn er ook een hele hoop originele jongensnamen van voor de oorlog. We zullen er een aantal aan je voorleggen. Zo kun jij je net geboren zoon bijvoorbeeld Arend, Harm, Johan of Teun noemen.

Maar ook Walter, Roelof en Oscar doen het nog steeds goed.

Er zijn ook enkele oudere namen die we nog steeds redelijk veel zien zoals: Jelle, David en Adriaan. Er valt al met al ook op het gebied van ouderwetse jongensnamen voldoende te herontdekken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…