AstraZeneca blijkt na drie weken even goed te werken als Pfizer-vaccin
Eén prik van het AstraZeneca- of Pfizer-vaccin vermindert coronavirusinfecties met bijna twee derde en beschermt oudere en meer kwetsbare mensen net zo goed als...
Inhoud
Pastinaak is een groente die niet erg bekend is bij het grote publiek. En dat is jammer, want deze witte wortel heeft een lekker zoete smaak en heeft talloze voordelen. Pastinaak staat gekend als afrodisiacum, het is een bron van mineralen (100 gram pastinaak bevat 24% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen), ijzer en magnesium. Dankzij de kalium in deze wortelsoort help je je bloeddruk onder controle te houden en de antioxidanten zorgen ervoor dat je immuunsysteem tiptop in orde blijft. Hoe pastinaak klaarmaken vraag je?
Lees dit lekker recept voor een soep op basis van pastinaak met zoete toetsen en een licht anijssmaakje. Heerlijk met mosterd verrijkt om je volledig smaakpalet te plezieren. Lekker als lunch, met een dik sneetje bruin brood besmeerd met margarine en wat beleg.
Serveer in een diepe kom en besprenkel met wat peterselie. Besmeer wat bruin brood met margarine en een snuifje grof zeezout. Zo heb je al een groot deel van je dagelijkse portie groenten binnen dankzij de soep, het bruin brood zorgt voor vezels en de margarine met gezonde plantensterolen houdt je cholesterol onder controle. Wist je trouwens dat margarine uitgevonden werd in de tijd van Napoleon om zijn troepen aan te sterken? Toen werd margarine nog gemaakt op basis van dierlijke vetten, nu gebeurt dit op basis van gezondere plantaardige oliën of onverzadigde vetten die bovendien heel goed zijn voor je hart.
Eén prik van het AstraZeneca- of Pfizer-vaccin vermindert coronavirusinfecties met bijna twee derde en beschermt oudere en meer kwetsbare mensen net zo goed als...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon