Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Pastinaak mosterdsoep

Olivier
3 min read

Pastinaak is een groente die niet erg bekend is bij het grote publiek. En dat is jammer, want deze witte wortel heeft een lekker zoete smaak en heeft talloze voordelen. Pastinaak staat gekend als afrodisiacum, het is een bron van mineralen (100 gram pastinaak bevat 24% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen), ijzer en magnesium. Dankzij de kalium in deze wortelsoort help je je bloeddruk onder controle te houden en de antioxidanten zorgen ervoor dat je immuunsysteem tiptop in orde blijft. Hoe pastinaak klaarmaken vraag je?

Lees dit lekker recept voor een soep op basis van pastinaak met zoete toetsen en een licht anijssmaakje. Heerlijk met mosterd verrijkt om je volledig smaakpalet te plezieren. Lekker als lunch, met een dik sneetje bruin brood besmeerd met margarine en wat beleg.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 pastinaakwortels
  • 2 eetlepels graanmosterd
  • 1,5 blokje bouillon (groenten of rund)
  • 1,1 liter kokend water
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels peterselie (fijngehakt)
  • een scheutje vloeibare margarine (Becel Baken en Braden)

Bereiding

  1. Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes
  2. Plet de knoflook en snij fijn. Snij de ui in 4 stukken
  3. Giet wat vloeibare margarine in een pan en zet het vuur hoog
  4. Fruit de ui en de knoflook kort
  5. Giet het kokend water bij de uitjes en de knoflook en voeg het anderhalve bouillonblokje toe. Gooi ook de pastinaakblokjes in de pan. Laat een kwartiertje sudderen.
  6. Mix met de staafmixer of voeg peper en zout toe naar smaak en serveer een grovere soep met wat bite dankzij de stukjes groenten
  7. Voeg de mosterd toe en warm de soep op (maar laat niet meer koken)

Serveer in een diepe kom en besprenkel met wat peterselie. Besmeer wat bruin brood met margarine en een snuifje grof zeezout. Zo heb je al een groot deel van je dagelijkse portie groenten binnen dankzij de soep, het bruin brood zorgt voor vezels en de margarine met gezonde plantensterolen houdt je cholesterol onder controle. Wist je trouwens dat margarine uitgevonden werd in de tijd van Napoleon om zijn troepen aan te sterken? Toen werd margarine nog gemaakt op basis van dierlijke vetten, nu gebeurt dit op basis van gezondere plantaardige oliën of onverzadigde vetten die bovendien heel goed zijn voor je hart.

 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…