Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Prachtig krullen in je haar met schuursponsjes?

Bram
2 min read

Mooie krullen zonder krultang? Ja het kan! Krullen maken met een spons is snel en gemakkelijk. En  het ziet er echt prachtig uit!

Hoe werkt het?

Met deze methode kan je op een makkelijke manier zelf prachtige krullen leggen in je haar. Het enige wat je nodig hebt zijn:

  • 20 sponsjes
  • Een schaar
  • 20 tot 40 haarrekkertjes
  • Een haardroger

​2. Je koopt enkele schuursponsjes

Afhankelijk van de hoeveelheid haar je hebt zal je ongeveer 2O schuursponsje nodig hebben voor grote krullen. Wil je kleine krullen? Knip dan de 20 schuursponsjes in twee.

3. Maak een klein gaatje in je spons

In het midden van je sponsje maak je een klein gaatje waar je haar door kan. Dit doe je door met de scherpe kant van je schaar in het sponsje te prikken en lichtjes te knippen. Maak het gaatje niet te groot!

4. Maak je haar nat en verdeel je het in gelijke delen

Nu de sponsjes klaar zijn kan je beginnen met je haar in gelijke delen te verdelen. Indien nodig kan een rekkertje rond de puntjes van je haarbosjes doen. .

5. Haal je haarbosje door een sponsje.

Nu kan je een haarbosje door een sponsje halen. Hou het sponsje zo dicht mogelijk tegen je hoofdhuid. Draai je haar zoveel mogelijk rond het sponsje. Op het einde kan je het rekkertje verwijderen en gebruiken om het sponsje op zijn plaats te houden

6. Haal nu ook de rest van je haar door de sponsjes

Herhaal stap 5 nu voor alle haarbosjes tot je haar helemaal klaar is.

7. Fixeer je krullen

Met fixeren bedoelen we dat je ervoor zorgt dat de krullen in je haar blijven zitten. Je kan je krullen fixeren met een haardroger of door er een nachtje op te slapen. Hierdoor zullen je krullen langer mooi blijven. Voor een extra lang effect kan je je haar bijkomend fixeren met haarlak.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…