Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Broodje vitello tonnato

Birte Govarts
2 min read

Vitello Tonnato is een van de meest verrassende Italiaanse gerechten. Er bestaan talloze variaties op de klassieke Vitello Tonnato. Wij zijn alvast fan van dit overheerlijke broodje, dat werd bedacht door foodie Stephanie Bex en heerlijk is als lunch!

Benodigdheden

• 4 ronde broodjes
• 1 stuk kalfsbil
• 100 gr tonijn
• 3 el mayonaise
• 1 el kappertjes
• 1 tl mosterd
• 1 tl ketchup
• 100 gr rucola
• 50 gr zongedroogde tomaatjes
• peper – zout
• boter

Bereidingswijze

• Verhit een klontje boter in een pan op het vuur. Schroei er het stuk kalfsvlees in aan langs alle kanten. Kruid met peper en zout en laat het vlees vervolgens volledig afkoelen. 

• Doe de tonijn, kappertjes, mayonaise, mosterd, ketchup, peper en zout in de food processor. Mix tot een gladde massa. 

• Snijd de broodjes open. Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes en beleg hiermee de broodjes. Lepel er wat van de tonijnsaus over en werk nog af met rucola en zongedroogde tomaatjes. 

Meer informatie en recepten vind je op gekopkalfsvlees.be.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…