De Griekse pastasalade is een gezonde en goedgevulde salade, die je als maaltijdsalade kunt eten of bij het hoofdgerecht kunt serveren. Ook is de salade erg lekker bij de barbecue of mee te nemen in je picknickmand.
Ingrediënten Griekse pastasalade (4 personen):
- 250 gram volkoren pasta.
- 1 bouillonblokje (groentebouillon).
- 1 komkommer.
- 250 gram tomaatjes.
- 200 gram feta.
- 1 potje zwarte olijven (240 gram).
- 1 pot geroosterde paprika’s (300 gram).
- Verse peterselie.
- Zout en peper.
Ook heb je een grote kom nodig om de Griekse pastasalade in te doen, een snijplank om de groenten te snijden en een pot om de pasta in te koken.
Bereiding Griekse pastasalade
Om de goedgevulde pastasalade van Griekse bodem klaar te maken, volg je onderstaande stappen.
Stap 1: breng een pot met ruime hoeveelheid water en het bouillonblokje aan de kook. Als het water kookt, voeg je de pasta toe. Kook de pasta nu volgens de verpakking gaar, eventueel al dente met een kortere kooktijd.
Stap 2: halveer de tomaatjes en laat de paprika ondertussen uitlekken. Snijd de paprika hierna in blokjes. Heb je dit gedaan, dan snijd je de komkommer. Je kunt de komkommer in blokjes snijden, maar ook in grotere reepjes.
Stap 3: giet de pasta af en laat de pasta iets afkoelen. Dit proces kun je eventueel versnellen door er koud water overheen te gieten.
Stap 4: voeg de tomaatjes, olijven, paprika en komkommer toe aan de afgekoelde pasta. Brokkel de feta over de salade en maak de salade af met een beetje verse peterselie, peper en zout.
Na het goed mengen van de salade, kun je de Griekse pastasalade direct serveren.