Recept: Griekse yoghurt met verse vijgen

recept-griekse-yoghurt-met-verse-vijgen.png

Komen er binnenkort mensen bij je eten en je hebt geen idee wat je voor ze wilt koken? Wij hebben alvast een tip voor een nagerecht, heerlijke Griekse yoghurt met verse vijgen. Hieronder het eenvoudige recept met een bereidingstijd van maar 20 minuten.

Ingrediënten

  • 8 vijgen
  • 60 gram honing
  • 30 gram pistachenoten
  • Kaneel
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • Een ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de vijgen in vieren, maar zorg ervoor dat je 1 centimeter van de bodem niet aan snijdt zodat de partjes aan elkaar blijven.
  3. Zet de vijgen dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal. Op deze manier zuigen ze tijdens het bakken het sap wat er uitloopt weer op.
  4. Besprenkel de vijgen met ongeveer de helft van de honing en strooi een handje kaneel eroverheen.
  5. Bak de vijgen 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het sap borrelt en ze zacht en sappig zijn.
  6. Hak de pistachenoten fijn
  7. Serveer de vijgen samen met de Griekse yoghurt, de gehakte pistachenoten en besprenkel het geheel met honing.