Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Makreel in een korst van zout met knapperige ovengroenten

Birte Govarts
3 min read

De zomer ondanks het druilerige weer nog iéts langer vasthouden? Dat doe je met dit recept van La Baleine, het Franse merk dat bekendstaat om het heerlijke zeezout én de fleur de sel. Om duimen en vingers af te likken!

Benodigdheden (voor vier personen)

• 2 makrelen

• 400 g grof zeezout

• 400 g bloem

• 2 eiwitten

• 1 eigeel

• 15 cl water

• ½ citroen, in dunne plakjes gesneden

• 2 takjes rozemarijn

• 1 rode ui, fijngehakt

• 1 rode paprika, in reepjes gesneden

• 2 courgettes, in dunne staafjes gesneden

• 20 kerstomaatjes

• 1 snuifje peper

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 snuifje fijn zeezout

Bereidingswijze

  1. Meng voor de zoutkorst in een kom de bloem, het grof zeezout, de eiwitten en het water. Kneed 5 minuten tot een deegbal – voeg indien nodig een beetje water toe. Dek af met huishoudfolie en zet een uurtje in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de groenten, in een enkele laag, in een ovenschotel of op een bakplaat bedekt met bakpapier. Besprenkel rijkelijk met fijn zeezout, peper en olijfolie. Laat 20 minuten in de oven garen.
  3. Rol het deeg uit, in een rechthoek van 5 mm dik. Verdeel in twee. Leg op elke rechthoek een hele makreel, met daarop een takje rozemarijn en een schijfje citroen. Maak boordjes rondom en bestrijk met het eigeel, aangelengd met een eetlepel water. Bak 15 minuten op 230°C. Serveer meteen!
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…