Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: poke bowl met vegan tonijn.
Benodigdheden
- 1 pot Garden Gourmet VUNA
- 200 g sushirijst
- 100 g soja
- 2 eetlepels sushi-azijn
- 1 avocado
- mango
- 4 radijsjes
- komkommer
- 1 handvol (25 g) babyspinazie
- 50 g rode kool (stuk)
- zwart en wit gemengde sesamzaadjes
- 4 el Japanse sojasaus
- limoensap
- 3 el Mirin: zoete Japanse rijstwijn
- ½ verse rode peper naar smaak (of gedroogde gemalen rode peper)
- 2 el sesamolie
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en besprenkel tijdens het kookproces (15 minuten) met sushiazijn.
- Maak ondertussen de vinaigrette: meng de Japanse sojasaus, het limoensap, de zoete Japanse rijstwijn en de sesamolie. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg deze toe.
- Snijd de mango, radijs, komkommer en avocado en besprenkel met limoensap. Snijd de rode kool in zeer dunne reepjes en leg de spinazie in koud water.
- Verdeel de afgekoelde rijst over twee kommen. Verdeel de groenten en mango over de rijst.
- Garneer met spinazieblaadjes in het midden met daarop VUNA.