Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden?
Benodigdheden voor twee personen
• 100 g zoete aardappel
• 1 teentje knoflook
• 4 cm verse kurkuma
• 300 g pompoenblokjes
• 10 g verse koriander en munt
• 100 g selderij
• 1 ui
• 3 cm verse gember
• 1 blikje kikkererwten
• 150 ml kokosmelk
• 150 ml groentebouillon
• 1 el zonnebloemolie
• 1 el wittewijnazijn
• peper en zout
• mangochutney (naar smaak)
Bereidingswijze
- Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 – 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes en pompoenblokjes toe en bak nog 3 – 4 minuten.
- Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en de kokosmelk. Breng de curry afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 – 15 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is.
- Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd samen met de koriander fijn. Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven.
- Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pompoencurry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Roer de mangochutney naar smaak door de curry en serveer met naanbrood.