Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Roggesalade met tomaten

@willy
2 min read

Eindelijk is het lente. Om dat te vieren zetten wij drie weken lang heerlijke en frisse recepten met honingtomaten in de hoofdrol in de kijker. Vandaag: rogge salade met tomaten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g honingtomaten
  • 190 g zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 20 g krulpeterselie
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 snufje peper en zout

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Pan
  • Kom
  • Mengkom
  • Garde

Bereidingswijze

  • Snijd de honingtomaten in partjes. Hak de krulpeterselie fijn en pers het sap uit de citroen. Maak de ui schoon en snijd in ringen.
  • Bereid de rogge in een pan, volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de rogge met koud water af en laat goed uitlekken.
  • Meng de mosterd met de honing, vissaus en de citroensap in een kom. Schenk de olijfolie erbij en roer met een garde tot je een gebonden dressing krijgt. Kruid de dressing met een peper en zout. Roer met de garde.
  • Doe de rogge, de wilde kappertjes en de honingtomaten in een andere kom en meng dit door elkaar. Voeg de fijn gesneden krulpeterselie en de dressing toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de salade op een bord. Decoreer met de partjes honingtomaten, ui en snijplank blaadjes krulpeterselie.

Wil jij nog meer recepten met tomaten ontdekken? Surf dan nu naar looye.com.

Door @willy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…