Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Romige orzo met witloof

Birte Govarts
3 min read

Zelfs de kleinste aanpassingen kunnen het verschil maken om goede voornemens dit jaar wél vol te houden. Voeding speelt hierin een belangrijke rol: gezond eten geeft je een fitter gevoel, en samen lekker eten zorgt er ook voor dat je tot rust komt. Laat je de komende weken inspireren door HelloFresh om vast te houden aan je goede voornemens én volop te genieten van de avondmaaltijd! 

Gebalanceerd en voedzaam eten is misschien wel een van de meest voorkomende goede voornemens. Het begin van een nieuw jaar betekent voor velen een schone lei wat betreft beweging en voeding. Dit Caloriebewust-recept helpt daar een handje bij. Deze romige orzo met witloof bevat veel groenten en minder calorieën en sluit dus perfect aan bij het goede voornemen om bewuster en voedzamer te eten. 

Benodigdheden voor 2 personen

• 1 sjalot
• 3 stronken witlof
• 150 g orzo
• 50 g geraspte belegen kaas
• 1 teentje knoflook
• 8 plakken achterham
• 100 ml kookroom
• 1 el roomboter
• 1/2 kippenbouillonblokje
• peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de onderkant van de witloofstronken en snijd doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd vervolgens in de breedte in dunne repen.
  2. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de witloof toe en meng goed door. Bewaar eventueel wat van de witloof om als garnering te gebruiken. Dek af en laat 8 – 10 minuten bakken. Roer af en toe door.
  3. Snijd ondertussen de achterham in dunne repen en vervolgens in kleine blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de achterham in 7 – 9 minuten knapperig en bruin.
  4. Voeg de orzo toe aan de witloof en meng goed door. Voeg de room en per persoon: 175 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten heel zacht koken. Schep tussendoor af en toe om en voeg eventueel wat extra water toe als de orzo aanbakt.
  5. Haal het deksel van de hapjespan en voeg de gebakken achterham en 3/4 van de geraspte belegen kaas toe. Rasp naar smaak een snufje van de nootmuskaat boven de hapjespan. Meng alles goed door, verhit nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de orzo over diepe borden en werk af met de overige geraspte kaas. Garneer met de eventueel bewaarde witloof.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…