Zin in een lekkere snack? Probeer dan eens deze yoghurt cake! Heerlijk luchtig en fris, een lekker dessert of tussendoortje voor tijdens de warmere dagen dus!
Ingrediënten
De kans is groot dat je voor deze cake alle ingrediënten sowieso al in huis hebt. Zelfs qua kookgerei heb je niet eens zo heel veel nodig: je kan gewoon het lege potje yoghurt gebruiken om de hoeveelheden te bepalen!
- 1 potje yoghurt
- 2 potjes/250 gram suiker
- 3 potjes/250 gram bloem (bij voorkeur volkoren)
- Half potje/1,5 dl plantaardige olie
- 3 eieren
- Half zakje bakpoeder
- Mespuntje zout
- Grote kom
- Garde
- Bakvorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de yoghurt met de suiker.
- Voeg daarna ook de eieren, de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng alle ingrediënten met elkaar.
- Voeg ten slotte ook nog de olie toe en meng een laatste keer.
- Doe het beslag in de cakevorm (gebruik bakpapier of smeer in met boter als je bakvorm niet anti-aanbak is).
- Plaats de cake ongeveer 35 minuten in de oven.
Je kan controleren of je cake klaar is door er even met een mes in te prikken. Blijft er geen beslag aan het mes hangen? Dan is de cake klaar!
Dit artikel is gedeeltelijk geschreven in samenwerking met Danone.