It looks like JavaScript is disabled. Please enable it in order for this website to work properly.

RECEPT Smeuïge koffiespread

Sien Vanneste
2 min read

In België consumeren we gemiddeld 4,9 kg aan gemalen koffie per jaar, daarmee staan we wereldwijd in de top tien van landen met de hoogste koffieconsumptie. Op zaterdag 1 oktober is het World Coffee Day en om dat te vieren, maakte Puro Fairtrade Koffie, in samenwerking met self-taught bakker Sophie (beter bekend als Fiminimal) twee verrassende recepten. Vandaag: smeuïge koffiespread.

Benodigdheden

  • 160 g room
  • 1 g oploskoffie
  • 20 g Puro koffiebonen
  • 6 el suiker
  • 100 g hoeveboter op kamertemperatuur
  • Kleine steelpan
  • Mixer met ballongarde
  • Afsluitbaar potje

Bereidingswijze

  • Breng 160 g room en de oploskoffie aan de kook, voeg de Puro koffiebonen toe en laat één nacht infuseren in de koelkast. 
  • Om de koffiesiroop te maken, giet je de roominfusie door een zeef en weeg je daar 120 g van af.
  • Zet ondertussen een steelpan op een vuurtje. Meng hierin de 120 g geïnfuseerde room 6 el met suiker. Blijf goed doorroeren tot de suiker volledig opgelost is.
  • Klop de 100 g hoeveboter luchtig op in een kom met een ballongarde mixer, tot deze zacht, luchtig en witter is. 
  • Zet de mixer hierna op de laagste stand en voeg de 120 g afgekoelde siroop beetje bij beetje toe aan de boter. Eens alles goed gemengd is, schep je de boter in een afsluitbaar potje en bewaar je deze in de koelkast.
  • Na enkele uurtjes is de spread klaar voor consumptie, tot 10 dagen na creatie. 
Door Sien Vanneste

These articles may also interest you ...

Lees Meer ...

Logo Gezond

Most shared

These articles may also interest you ...