Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Smeuïge koffiespread

Sien Vanneste
2 min read

In België consumeren we gemiddeld 4,9 kg aan gemalen koffie per jaar, daarmee staan we wereldwijd in de top tien van landen met de hoogste koffieconsumptie. Op zaterdag 1 oktober is het World Coffee Day en om dat te vieren, maakte Puro Fairtrade Koffie, in samenwerking met self-taught bakker Sophie (beter bekend als Fiminimal) twee verrassende recepten. Vandaag: smeuïge koffiespread.

Benodigdheden

  • 160 g room
  • 1 g oploskoffie
  • 20 g Puro koffiebonen
  • 6 el suiker
  • 100 g hoeveboter op kamertemperatuur
  • Kleine steelpan
  • Mixer met ballongarde
  • Afsluitbaar potje

Bereidingswijze

  • Breng 160 g room en de oploskoffie aan de kook, voeg de Puro koffiebonen toe en laat één nacht infuseren in de koelkast. 
  • Om de koffiesiroop te maken, giet je de roominfusie door een zeef en weeg je daar 120 g van af.
  • Zet ondertussen een steelpan op een vuurtje. Meng hierin de 120 g geïnfuseerde room 6 el met suiker. Blijf goed doorroeren tot de suiker volledig opgelost is.
  • Klop de 100 g hoeveboter luchtig op in een kom met een ballongarde mixer, tot deze zacht, luchtig en witter is. 
  • Zet de mixer hierna op de laagste stand en voeg de 120 g afgekoelde siroop beetje bij beetje toe aan de boter. Eens alles goed gemengd is, schep je de boter in een afsluitbaar potje en bewaar je deze in de koelkast.
  • Na enkele uurtjes is de spread klaar voor consumptie, tot 10 dagen na creatie. 
Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…