Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Spicy piri-piri chicken traybake

Lisa Piotti
3 min read

Gisteren was het Internationale Anti-dieetdag. Volgens onderzoek van HelloFresh zouden twee op drie Vlamingen in 2023 gezonder willen eten, maar zonder een strikt dieet te volgen. Hiermee lijkt de nieuwste foodtrend van 2023 ‘Yang Shen’ ook naar Vlaanderen over te waaien. Daarbij gaat het niet enkel om gezond eten, maar ook om goed voor jezelf te zorgen. Volgens deze nieuwe foodtrend zijn radicale crash diëten absoluut niet the way to go. De sleutel tot succes is juist balans en variatie. Met dit heerlijke recept maak je een vliegende start.

Benodigdheden voor twee personen

  • 500 g aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 100 g radicchio en romaine
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 1/2 potje tomatenpuree
  • 1 zakje gedroogde tijm
  • 1/5 zakje piri-pirikruiden
  • 2 tl honing
  • 2 tl wittewijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 11/2 tl gedroogde tijm.
  2. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de kipfilet en de paprika. Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt. Bak eerst alleen de krieltjes 20 minuten in de oven.
  3. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 blikje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken.
  4. Snijd de rode puntpaprika en gele paprika in reepjes. Schep de krieltjes om na 20 minuten en voeg de paprika’s en gemarineerde kipfilet toe aan de bakplaat. Bak het geheel nog 12 – 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
  5. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de tomatenblokjes door de dressing en verkruimel de witte kaas erboven.
  6. Verdeel de geroosterde kipfilet, krieltjes en paprika over de borden. Serveer met de gemengde salade.
Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…