Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Supersnelle pasta met champignons, spek en burrata

Birte Govarts
2 min read

Weinig tijd en nog minder goesting om een lekkere maaltijd op tafel te toveren? Deze pasta staat in minder dan een half uur op tafel en is om duimen en vingers bij af te likken.

Benodigdheden voor twee personen:

• 200 gram pasta
• 250 gram spekblokjes
• een bakje champignons
• een ui
• 2 teentjes knoflook
• een blik tomatenblokjes met basilicum
• 2 burrata’s
• gemalen zwarte peper
• zout
• fleur de sel
• verse basilicum

Bereidingswijze:

• Hak de ui en de knoflook fijn.
• Breng water aan de kook en gooi de pasta erin met een snuifje zout.
• Bak het spek samen met de champignons in de pan. Je hoeft geen vetstof te gebruiken, het spek is al vet genoeg.
• Voeg na een paar minuten de fijngehakte ui en knoflook toe. Bak nog enkele minuten.
• Giet het blik tomatenblokjes bij in de pan, kruid met peper en zout, zet het vuur lager en laat 5 minuten – of tot de saus ingedikt is – stoven.
• Giet de pasta af en verdeel over twee borden. Giet de saus over de pasta en leg de burrata’s erbovenop. Kruid de burrata’s met een beetje fleur de sel en de gemalen zwarte peper, werk af met verse basilicum en serveer.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…