In België consumeren we gemiddeld 4,9 kg aan gemalen koffie per jaar, daarmee staan we wereldwijd in de top tien van landen met de hoogste koffieconsumptie. Op zaterdag 1 oktober is het World Coffee Day en om dat te vieren, maakte Puro Fairtrade Koffie, in samenwerking met self-taught bakker Sophie (beter bekend als Fiminimal) twee verrassende recepten. Vandaag: taartje van koffiemousse en witte chocolade.
Benodigdheden
- 100 g room
- 1 el oploskoffie
- 20 g koffiebonen Puro – fuerte
- 1,5 blaadje gelatine
- 170 g witte chocolade
- 170 g koude room
- 50 g koude mascarpone
- Kant-en-klare mirror glaze
- Bloemetje of krokant koekje
- Klein steelpannetje
- Mengkom
- Mixer
- Siliconen vormpjes
Bereidingswijze
- Breng 100 g room en de oploskoffie aan de kook, voeg de 20 g Puro – fuerte koffiebonen toe en laat één nacht infuseren in de koelkast.
- Giet de infusie door een zeef en weeg er 50 gram van af.
- Week vervolgens 1,5 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht worden.
- Verwarm de 50 g infusie en voeg er de 170 g witte chocolade aan toe. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de warme infusie. Haal van het vuur.
- Doe vervolgens de 170 g koude room en mascarpone in een aparte kom en klop deze lobbig op. Voeg, wanneer de infusie is afgekoeld, het mascarponemengsel toe.
- Vul een spuitzak met de mousse en spuit de mousse in de siliconen vormpjes. Laat deze minimum 3 uur opstijven in de diepvries.
- Verwarm de mirror glaze en laat vervolgens afkoelen. Haal de opgesteven mousse uit de vormpjes en giet er de afgekoelde mirror glaze over. Versier naar hartenlust met koekjes of bloemetjes.