Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Taartje van koffiemousse en witte chocolade

Sien Vanneste
2 min read

In België consumeren we gemiddeld 4,9 kg aan gemalen koffie per jaar, daarmee staan we wereldwijd in de top tien van landen met de hoogste koffieconsumptie. Op zaterdag 1 oktober is het World Coffee Day en om dat te vieren, maakte Puro Fairtrade Koffie, in samenwerking met self-taught bakker Sophie (beter bekend als Fiminimal) twee verrassende recepten. Vandaag: taartje van koffiemousse en witte chocolade.

Benodigdheden

  • 100 g room
  • 1 el oploskoffie
  • 20 g koffiebonen Puro – fuerte
  • 1,5 blaadje gelatine
  • 170 g witte chocolade
  • 170 g koude room
  • 50 g koude mascarpone
  • Kant-en-klare mirror glaze
  • Bloemetje of krokant koekje
  • Klein steelpannetje
  • Mengkom
  • Mixer
  • Siliconen vormpjes

Bereidingswijze

  • Breng 100 g room en de oploskoffie aan de kook, voeg de 20 g Puro – fuerte koffiebonen toe en laat één nacht infuseren in de koelkast.
  • Giet de infusie door een zeef en weeg er 50 gram van af.
  • Week vervolgens 1,5 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht worden.
  • Verwarm de 50 g infusie en voeg er de 170 g witte chocolade aan toe. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de warme infusie. Haal van het vuur.
  • Doe vervolgens de 170 g koude room en mascarpone in een aparte kom en klop deze lobbig op. Voeg, wanneer de infusie is afgekoeld, het mascarponemengsel toe.
  • Vul een spuitzak met de mousse en spuit de mousse in de siliconen vormpjes. Laat deze minimum 3 uur opstijven in de diepvries.
  • Verwarm de mirror glaze en laat vervolgens afkoelen. Haal de opgesteven mousse uit de vormpjes en giet er de afgekoelde mirror glaze over. Versier naar hartenlust met koekjes of bloemetjes.
Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…