Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Toast met ei, ham en gepekelde ui

Birte Govarts
2 min read

Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Integendeel! Om dat te bewijzen vraagt de Belgische eiersector aandacht voor het ei van bij ons. Met eitjes kun je immers niet alleen een hele waslijst aan overheerlijke bereidingen maken, ze zijn ook nog eens lief voor je portemonnee én je gezondheid. Wil jij je ei een originele twist geven? Lees dan zeker verder voor een o-ver-heer-lijk recept van Lekker van bij ons.

Benodigdheden

• 1 bol knoflook 
• 4 g waterkers 
• 6 eieren 
• 500 g gekookte Meesterlyck-ham 
• 8 sneetjes speltbrood
• olijfolie 
• peper 
• zout 
• 2 rode uien (in ringen) 
• 150 ml witte-wijnazijn 
• 2 el suiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrijk de bol look met olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
  3. Breng voor de gepekelde uien de azijn aan de kook samen met de suiker en een scheutje water. Roer tot de suiker is opgelost.
  4. Giet vervolgens het mengsel over de rode uiringen en laat 15 minuten staan.  
  5. Haal de look uit de oven en laat afkoelen. Pers het vruchtvlees uit de lookteentjes en roer wat los in een klein kommetje.
  6. Kook de eieren half hard in 6 minuten. Spoel onder koud water, pel ze en snijd in partjes. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  7. Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster. Bestrijk met de look en beleg met de eieren. Verdeel er de gepekelde ui en de plakjes ham over. Werk af met de kiemen en kruid extra bij met peper. Serveer meteen.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…