Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Birte Govarts
3 min read

Wie graag volgens het seizoen eet, heeft ook tijdens de winter geluk. In België worden in deze periode immers veel heerlijke groenten geoogst. Het zijn bijvoorbeeld hoogtijdagen voor de rodekool, aardpeer, wortel, prei en knolselder. Het feit dat deze groenten vers van de pers zijn, komt de smaak en kwaliteit ten goede. Bovendien zijn seizoensgroenten minder belastend voor het milieu. Wij mogen de komende weken vijf heerlijke HelloFresh-recepten delen met typische Belgische wintergroenten. 

Benodigdheden voor twee personen

• 2 tl gedroogde tijm
• 2 teentjes knoflook
• 300 g knolselderij
• 2/3de appel
• 30 g mascarpone
• 40 g pistachenoten
• 2 varkenshaasjes
• 300 g kruimige aardappelen
• 1 stronk witloof
• 2 el roomboter
• 2 tl suiker
• peper en smaak naar zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de tijm, peper en zout. Houd wat van het pistachemengsel apart om als garnering te gebruiken. Rol vervolgens de varkenshaas door het pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 – 20 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.
  2. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.
  3. Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 – 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 – 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  4. Snijd het witloof in de lengte doormidden. Verhit 1 el roomboter met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg het witloof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat met het deksel op de pan nog 5 – 7 minuten garen.
  5. Stamp de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de varkenshaas over de borden. Serveer met het gekaramelliseerde witloof. Garneer met het apart gehouden pistachemengsel.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…