Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Reinig jij je gezicht met reinigingsdoekjes? Dan wil je dit écht even lezen

Olivier
2 min read

Gezichtsreinigingsdoekjes zijn een perfecte oplossing voor als je onderweg bent en toch echt even je gezicht of je handen moet wassen. Ook voor thuis zijn deze doekjes ideaal. Bijvoorbeeld om voor het slapengaan je make-up te verwijderen. De meerderheid van de mensen gebruikt deze doekjes echter op de verkeerde manier. “Hoe kun je dit nu verkeerd doen?” Vraag je jezelf misschien af. Nou, dat lees je hieronder, en het klinkt heel logisch!

Dermatoloog genaamd, Derma (ja echt!) Luftman, vertelde aan InStyle dat de meerderheid van de mensen de gezichtsreinigingsdoekjes op de verkeerde manier gebruiken. “Vaak reinigen mensen eerst hun voorhoofd, neus en kin met het doekje en dan pas de wangen en de rest van het gezicht. Maar dit is niet verstandig: je voorhoofd, neus en kin zijn namelijk onderdeel van je zogenaamde 'vette T-zone.' Als je deze als eerst reinigt, verplaats je de bacteriën en oliën van het vettige gedeelte ook naar de rest van je gezicht met het doekje”, Aldus Derma.

Klinkt logisch, toch? Begin dus met je wangen en doe daarna je voorhoofd en je kin. Als laatste is je neus aan de beurt. De neus bevat namelijk de meeste oliën. Je wilt natuurlijk niet dat deze op je wangen belanden? Dat betekent namelijk: meer kans op puistjes!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…