scrollTop top

Reinig jij je gezicht met reinigingsdoekjes? Dan wil je dit écht even lezen

Reinig jij je gezicht met reinigingsdoekjes? Dan wil je dit écht even lezen

Gezichtsreinigingsdoekjes zijn een perfecte oplossing voor als je onderweg bent en toch echt even je gezicht of je handen moet wassen. Ook voor thuis zijn deze doekjes ideaal. Bijvoorbeeld om voor het slapengaan je make-up te verwijderen. De meerderheid van de mensen gebruikt deze doekjes echter op de verkeerde manier. “Hoe kun je dit nu verkeerd doen?” Vraag je jezelf misschien af. Nou, dat lees je hieronder, en het klinkt heel logisch!

Dermatoloog genaamd, Derma (ja echt!) Luftman, vertelde aan InStyle dat de meerderheid van de mensen de gezichtsreinigingsdoekjes op de verkeerde manier gebruiken. “Vaak reinigen mensen eerst hun voorhoofd, neus en kin met het doekje en dan pas de wangen en de rest van het gezicht. Maar dit is niet verstandig: je voorhoofd, neus en kin zijn namelijk onderdeel van je zogenaamde 'vette T-zone.' Als je deze als eerst reinigt, verplaats je de bacteriën en oliën van het vettige gedeelte ook naar de rest van je gezicht met het doekje”, Aldus Derma.

Klinkt logisch, toch? Begin dus met je wangen en doe daarna je voorhoofd en je kin. Als laatste is je neus aan de beurt. De neus bevat namelijk de meeste oliën. Je wilt natuurlijk niet dat deze op je wangen belanden? Dat betekent namelijk: meer kans op puistjes!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  524.449.197
 • Aantal
  doden
  6.273.598
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.143.408
 • Aantal
  doden
  31.710

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!