Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Relatiedipje? Zo zorg je ervoor dat je relatie weer op de rails komt

Anja
2 min read

De meeste mensen hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je hebt een relatiedip. In het begin is het allemaal leuk, jullie zijn helemaal in de wolken van elkaar, de romantiek spat er vanaf!  Wanneer jullie langer samen zijn, schuilt het gevaar dat het 'saai' of 'gewoon' wordt. Hoe zorg je er nu voor dat je je relatie weer op de rails krijgt? Wij hebben voor jullie 3 tips op een rijtje gezet voor een boost in je liefdesleven!

1. Afstand

Veel koppels hebben de neiging om, als je relatie goed gaat, 24/7 op elkaars lip te zitten. Zo komen echter sneller irritaties aan het licht en je houdt het echt niet lang met elkaar uit als je iedere minuut van de dag bij elkaar bent. Daarom is het goed om soms even afstand te nemen als jullie in een relatiedip zitten. Geef elkaar eens wat meer ruimte en je zal zien dat het veel leuker is op momenten dat jullie samen zijn. Doe elk je eigen ding, spreek eens af met je eigen vrienden, ga eens alleen sporten: allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je echt verlangt naar het moment waarop je je partner dan terugziet.

2. Daten

Plan een date. Er is een grote kans dat jullie niet echt meer "daten" na een jaar of een aantal jaar, terwijl dit juist zo belangrijk is voor jullie relatie. Verras je partner eens met een speciaal uitje, ga samen uiteten, ga eens naar de cinema of ga een dagje ontspannen in de sauna en je zult zien dat de liefdeskriebels weer helemaal terugkomen.

3. Wees gelukkig

Het klinkt heel cliché, maar het is echt waar: je moet eerst gelukkig zijn met jezelf zijn voordat je ook gelukkig kunt zijn in je relatie. Zorg daarom eerst dat je persoonlijk alles op een rijtje hebt, dat je gelukkig bent met jezelf en met je leven. Vervolgens ben je dan helemaal klaar om dat geluk te delen met de ander.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…