Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW Kinetic Sports loopband KST1600

Gezond.be
7 min read

Nu verschillende sectoren langzaam aan weer open mogen, duimen we bij Gezond alvast mee dat de fitnesscentra niet achter blijven. Toch wachten we met een bang hartje af opdat de cijfers niet opnieuw de hoogte inschieten. Onze redactie ging voor de zekerheid op zoek naar alternatieven om je conditie te onderhouden. Et voila: de loopband is helemaal terug van weggeweest. Deze week onderzoeken wij 3 toestellen en geven we een uitgebreide review mee. Vandaag: de Kinetic Sports loopband KST1600.

Algemene beoordeling

Gedaan met excuusjes bedenken als het regent of giet, met de Kinetic Sports loopband KST1600 kunnen beginners en amauteursporters naar hartenlust van thuis uit aan hun conditie werken. Dankzij het inklapbare design hoef je je trouwens geen zorgen te maken over plaatsverlies in je woonkamer en berg je hem na je workout gemakkelijk en snel weer op. De transportwieltjes maken het tevens extra eenvoudig om de loopband van de ene ruimte naar de andere te brengen zonder al te veel gedoe. Het toestel beschikt over de nodige gadgets en programma’s om een degelijke training uit te voeren. Verder heeft de loopband handvaten met handsensoren en een stille elektrische motor

Plus- en minpunten

Voordelen

De Kinetic Sports loopband KST1600 is ideaal voor wie op zoek is naar een stil exemplaar. Dankzij de extreem stille elektromotor en vloerbeschermers kan je gezin rustig doorslapen wanneer jij aan je ochtend workout begint. Door het inklapmechanisme berg je het toestel gemakkelijk en snel op. Het lcd-display van deze loopband geeft naast de snelheid, tijd, afstand en calorieën ook je hartslag weer. Dat is mogelijk door de handgrepen die uitgerust zijn met handsensoren. Je kan gebruik maken van drie vooraf ingestelde trainingsprogramma’s die elk 30 minuten duren. Kan je toch niet meer volgen? Geen paniek, de loopband is uitgerust met een magnetische nood- en veiligheidsschakelaar. 

Nadelen

Aangezien de Kinetic Sports loopband KST1600 een maximumsnelheid van 10 km/uur heeft, zal je niet de longen uit je lijf kunnen lopen. Het toestel is eerder geschikt voor beginners en amateursporters onder de 120 kg. Wie de loopband wil installeren, doet maar beter beroep op zijn beste talenkennis. De handleiding komt namelijk enkel in het Duits

Bouwkwaliteit/duurzaamheid

De Kinetic Sports loopband KST1600 is 121 cm lang, 55 cm breed en 120 cm hoog. Het loopoppervlak is 100 cm lang en 32 cm breed. Ingeklapt is het toestel nog 121 cm lang, 55 cm breed en 40 cm hoog. Dat alles betekent dus dat de loopband eerder aan de kleine kant is, maar het maakt hem wel zeer geschikt om in kleine ruimtes op te stellen en op te bergen. Ondanks dat het toestel geen beest van een machine is, hoef je aan kwaliteit niet in te boeten. De loopband is zodanig ontworpen dat hij ideaal is voor intensief gebruik. De stille elektrische motor heeft een vermogen van 500 watt waarmee je maximum 10 km/uur kunt lopen. Het toestel weegt 31 kg en heeft een maximum gebruikersgewicht van 120 kg.

Gebruiksvriendelijkheid

Tenzij jij vloeiend Duits spreekt, kan het even sukkelen zijn bij het installeren van de Kinetic Sports loopband KST1600. De handleiding is namelijk enkel en alleen in het Duits opgesteld. Eenmaal je de loopband geïnstalleerd krijgt, is hij zeer gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken. Ingewikkelde systeeminstelling komen niet te pas aan het overzichtelijke lcd-scherm. Je kan trouwens onmiddellijk beginnen trainen door de vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Ten slotte beschikt het toestel ook nog over een magnetische nood- en veiligheidsschakelaar waardoor je veilig kan sporten.

Opberg- en transportmogelijkheden

De Kinetic Sports loopband KST1600 kan je snel en gemakkelijk opbergen en transporteren. Dankzij het ingeklapte design dat nog maar 121 cm lang, 55 cm breed en 40 cm hoog is, vind je gemakkelijk een plekje in huis waar je het toestel kwijt kan wanneer het niet gebruikt wordt. Zelfs wanneer de loopband volledig uitgesteld staat, neemt hij weinig ruimte in beslag. Aangezien het toestel ook over transsportwieltjes beschikt, kan je het gemakkelijk transporteren.

Prijs

Je kan de Kinetic Sports loopband KST1600 aanschaffen voor de mooie prijs van 489,95 euro bij Bol.com. Als we kijken naar de kwaliteit, levensduur en functies van dit apparaat dan is dat getal zeer correct. Kortom, als je op zoek bent naar een degelijke loopband die voor een langere periode meegaat, zal deze absoluut volstaan.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…